RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Pomozimo obitelji Barišić koja je nakon požara ostala bez igdje ičega!

Napisano 11.10.2011. 13:54
Obitelj Barišić

Kao u filmovima strave i užasa bilo je proteklog petka, oko 18.30 sat, navečer na katu pekare Gašić, u Staroj Biloj. Za kratko vrijeme potpuno je izgorjelo krovište i dva stana objekta u čijem prizemlju je smještena pekara, a obitelj Barišić ostala je bez igdje ičega.

„U kući je bilo četvero djece moje rodice iz Hrvatske. Rodica je provirila u drugu sobu da vidi spava li joj dijete. Kad je otvorila vrata, već su počeli dim i vatra sukljati. Zahvaljujući sreći i dragom Bogu, nitko nije stradao, a ja sam ostala bez igdje ičega.

Sve su mi stvari izgorjele, a trebam za pet dana roditi“, potresna je priča Marine Barišić, koja je živjela kao podstanarka u potkrovlju pekare Gašić sa suprugom i jednim djetetom. Ni brza intervencija vatrogasaca nije mogla spasiti krovište, a Ivo Gašić, vlasnik objekta, pretpostavlja da je do zapaljenja došlo zbog lošeg dimnjaka.

- Negdje oko 18 sati došla mi je svekrva u kuću, skuhala sam kavu i zajedno smo je ispile s rodicom koja mi je stigla iz Hrvatske s bebom od šest mjeseci. U jednom trenu, kaže ona, otišla je provjeriti spava li beba. Kada je otvorila vrata, dim i vatra već su počeli hvatati namještaj i lamperiju. Hvala dragom Bogu da djetetu nije bilo ništa.

Ubrzo su stigli i vatrogasci pa su prvo mene iznijeli iz kuće, a zatim i ostale ukućane te djecu. Međutim, kupila sam sve stvari za bebu jer trebam za pet dana roditi. Sve je izgorjelo, evo me u tuđoj garderobi. Vatrogasci nisu mogli ništa učiniti. Bosa sam izišla. Ostali su nam i dokumenti i dozvole za izgradnju obiteljske kuće. Stroj za pranje rublja, nov, također je izgorio. Ostala sam bez igdje ičega, kaže nam Marina Barišić. Dok smo fotografirali ostatke garderobe i namještaja, Marina je cijelo vrijeme plakala i križala ruke.

Na inicijativu posjetitelja vitez.info portala odlučili smo pokrenuti inicijativu i akciju za prikupljanje pomoći obitelji Barišić. Barišići su ostali bez igdje ičega te im je svaka pomoć dobrodošla.

Oni koji žele pomoći obitelji Barišić mogu to učiniti uplatom na broj računa 3382502509106804 – UniCredit banka na ime Velimir Barišić ili u dogovoru s njima pozivom na broj 063/386-512.


Nema komentara

Anketa

Ustavi