RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Bh. reprezentativci izbjegli večeru jer su mislili da moraju dati donacije

Napisano 31.05.2012. 15:32

Reprezentacija BiH – Izbornik Safet Sušić rekao kako igrači imaju nešto protiv humanosti, nova sramota bosanskohercegovačkog sporta

Naša realnost

■ Nogometaši izbjegli večeru jer su mislili da moraju dati donacije
■ Poruka - Kapetan reprezentacije BiH Emir Spahić poručio kako nitko nema pravo gurati ruku u džepove nogometaša. Očito nije znao kako njegovi kolege ne trebaju davati donacije
 
Iako je bilo dogovoreno prije dva mjeseca, te službeno potvrđeno 7. svibnja, nogometni bh. reprezentativci se nisu pojavili na donatorskoj večeri koja se trebala održati u Chicagu. Večeru je organizirala „Naša realnost“, a prihod je namijenjen siromašnima u BiH.

Prazna dvorana

Organizatore je dočekala prazna dvorana, a najveći apsurd priče jest to što bh. nogometaši nisu trebali davati donacije nego samo promovirati svojom nazočnošću ovaj događaj i biti dostupni navijačima bh. reprezentacije. Upravo su zbog ovoga događaja stotine navijača došle u Chicago i odlučile podržati ovu humanitarnu večeru.

- Želimo vam se zahvaliti što ste došli večeras i molim vas pozdravite našu dragu reprezentaciju, ironično su počele govor voditeljice programa. U nastavku je pojašnjeno što se sve događalo posljednjih nekoliko dana, te su izneseni detalji cijele afere.

- Kad smo stigli u hotel gdje su bili igrači, izbornik Sušić nam je rekao da igrači imaju nešto protiv da budu humani, rekli su prvi ljudi Naše realnosti. Još više ih je pogodila izjava kapetana bh. nogometne reprezentacije Emira Spahića koji nije ni došao u Chicago, ali je poručio kako nitko nema pravo zavlačiti ruke u džepove nogometaša, te kako reprezentativce treba zaštititi od ovakvih događaja.

Ovo je potvrdila i Drita Haziraj, urednica i voditeljica TV projekta „Naša realnost“ dodajući kako je humanitarna večera na ovaj način otkazana.
- Jednostavno, bh. reprezentativci nisu ni trebali davati nikakve donacije, već samo dati podršku svojim dolaskom i družiti se s navijačima koji su platili skupe hotele i ulaznice te došli u Chicago kako bi pomogli i pritom se družili s navijačima, poručili su organizatori događaja u svojoj izjavi.

Podsjećanja radi, od rujna 2004. godine javnost Bosne i Hercegovine ima prigodu gledati jedinstven medijski projekt nazvan „Naša realnost“. Ova televizijska emisija je originalan pokušaj uporabe medija u humane svrhe. Riječ je o emisiji koja se bavi teškim svakodnevicama običnih, prosječnih ljudi, paralelno predstavljajući rad uspješnih privatnih poduzetnika stavljajući akcent na njihovu humanost i solidarnost. Upravo su ti uspješni poduzetnici trebali biti glavni donatori na večeri, a nitko od nogometaša nije zatražio niti jednu marku.

Još jedna sramota

- Od njih se tražilo samo da odvoje malo vremena za ljude iz BiH koji su se željeli s njima rukovati i fotografirati. Ovo je još jedna sramota za našu državu i govori nam kakvo je trenutačno realno
stanje, govori nam jedan od naših sugovornika.
Nakon svega nameće se pitanje, jesu li bh. reprezentativci ipak zaboravili obične ljude koji srcem za njih navijaju i koji svake godine odvajaju velike novce kako bi mogli reprezentaciju pratiti svuda po svijetu.

Ništa čudno ne bi bilo u tome da se nakon ovoga događaja promijeni i odnos navijača prema Spahiću i ostalim bh. reprezentativcima koji su ishitreno i očito nedovoljno informirani osudili humanitarnu večeru u Chicagu. Također, očekuje se kako će se odgovorni za ovaj skandal očitovati javnosti i pojasniti što je razlog za ovakvo ponašanje i bacanje rukavice u lice svim navijačima Bosne i Hercegovine.

| VL | HB.org |


Nema komentara

Anketa

Ustavi