RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Lutkarsko kazalište „Mostar" u Žepču

Napisano 22.11.2010. 17:28

U okviru redovitih gostovanja po školama i vrtićima širom Bosne i Hercegovine, Lutkarsko kazalište Mostar posjetilo je i svojim predstavama oduševilo žepačke školarce.

Pred našim mališanima su odigrali predstavu „Šuma Striborova“  Ivane Brlić- Mažuranić, u režiji Zvonke Festinija.

„Svake godine posjećujemo Žepče što nam je veliko zadovoljstvo jer ovdje već počinjemo izgrađivati pravu kazališnu publiku. Trudit ćemo se još više dolaziti u ovaj grad“- kazao je glumac Tibor Oreč.

Kao najveći problem, ovo kazalište ističe nedostatak prostora zbog čega najčešće gostuju van Mostara, ali se s velikim optimizmom nadaju da će vlasti u gradu na Neretvi konačno ispuniti svoja dugogodišnja obećanja.

Na manifestaciji  „Noć otvorenih vrata teatara BiH“, Lutkarsko kazalište Mostar će u improviziranom teatru bez stolica, bine i potrebne tehnike održati predstavu „Acipaknevrc“.

„Možda ćemo na taj način utjecati na javno mnijenje i nadležne organe u Mostaru. Samo želimo ono što nam kao glumcima pripada, a to je adekvatan prostor“- ističe Oreč.

Direktorica Lutkarskog kazališta Mostar- Ivana  Radić diplomirala je na Akademiji likovnih umjetnosti i kreatorica je većine lutaka. Scenografija i kostimi izgrađuju se najčešće u radionicama kazališta uz pomoć suradnika.

Glumci ističu da su njihove predstave odlično posjećene i tražene od publike.

„Ovaj posao se radi iz velike ljubavi i zadovoljstva iako nema nikakve financijske pomoći. Smatramo se profesionalcima i kao takvi, nadamo boljoj perspektivi Lutkarskog kazališta Mostar“- poručuje glumac  Ivan Nevjestić.

 

RPŽ


Ispiši
Ocijeni: 2.7
11431 pregleda

Nema komentara

Anketa

Ustavi