RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

XI. HUMSKI DANI POEZIJE

Napisano 22.10.2010. 14:07
humploca

Društvo hrvatskih književnika Herceg Bosne ove godine organizira XI. Humske dane poezije – tradicionalnu književnu manifestaciju. Trajat će od 25. do 29. listopada. Sastoji se od sljedećih programa:


– Ponedjeljak, 25. listopada 2010. u 12 sati pjesnici će posjetiti Katolički školski centar Sveti Josip u Sarajevu (Opću-realnu gimnaziju, Srednju medicinsku školu i Osnovnu školu)


– Utorak 26. listopada 2010. u 19 sati bit će predstavljena knjiga pjesama S neba cvjetovi Marine Kljajo-Radić – Hrvatski dom hercega Stjepana Kosače u Mostaru.


– Srijeda, 27. listopada 2010. u 19 sati održat će se četvrti Ikavski skup u suradnji s Filozofskim fakultetom u Mostaru – Odjel za književnost. Govorit će se o jeziku i ikavskom narječju, sudjelovat će jezikoslovci i književnici koji pišu na ikavici.


– Četvrtak, 28. listopada 2010. u 19 sati bit će predstavljena knjiga pjesama Ivana Šarolića Knjiga od sna i ljubavi – Hrvatski dom hercega Stjepana Kosače u Mostaru.


– Petak, 29. listopada 2010. u 19 sati je završnica Humskih dana poezije pod nazivom Sveknjiževna večer koja je podijeljena u četiri cjeline:


Prvi dio bit će posvećen preminulom pjesniku Ferdi Kovaču.
U drugom dijelu večeri predstavit će nam se posebni gosti, Hrvatsko građansko društvo Crne Gore iz Kotora.
U trećem dijelu večeri nastupaju pjesnici, članovi DHK HB i DHK iz Hrvatske.
Četvrti dio večeri nastupit će pjesnici Književnog kluba iz Mostara, pjesnici gosti i mlađi pjesnici.

U programu Humskih dana poezije sudjelovat će u ovih pet dana oko šezdeset pjesnika, jezikoslovaca i predstavljača.


Nema komentara

Anketa

Ustavi