RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Knjiga "Novicijat hercegovačkih franjevaca"

Napisano 19.08.2010. 10:38

KNJIGA "NOVICIJAT HERCEGOVAČKIH FRANJEVACA"

Prva je to od tri studije u nizu "Odgojne ustanove hercegovačkih franjevaca" kojim se široj javnosti nastoji predstaviti veoma važnu odgojnu ustanovu novicijata

Tomislavgrad, 19. kolovoz 2010. - Iz tiska je izišla i treća knjiga nakladničkog niza RECIPE, autora dr. fra Roberta Jolića, u nakladništvu Hercegovačke franjevačke provincije i Franjevačke knjižnice Mostar, te sunakladništvu „Naših ognjišta“ iz Tomislavgrada. Za nakladnike: dr. fra Ivan Sesar i fra Gabrijel Mioč, odgovorni urednik je fra Ante Marić, knjižničar. Lekturu je uradio fra Žarko Ilić, korekturu fra Robert Jolić. Knjiga je tiskana u Franjevačkoj tiskari FRAM – ZIRAL u Mostaru.

Knjiga "Novicijat hercegovačkih franjevaca" prva je od tri studije u nizu „Odgojne ustanove hercegovačkih franjevaca“, kojim se široj javnosti namjerava predstaviti, osim novicijata, i Franjevačku gimnaziju na Širokom Brijegu i Franjevačku bogosloviju u Mostaru. Ova monografija obrađuje veoma važnu odgojnu ustanovu novicijata, pristupa u redovničku zajednicu, a osim novicijata samostalne zajednice hercegovačkih franjevaca (od 1844. do danas), obrađen je i novicijat zajedničke provincije Bosne Srebrene, točnije tri novicijata u tri samostana koji su jedini preživjeli turska razaranja: u Kreševu, Fojnici i Kraljevoj Sutjesci, otkako postoje sačuvane knjige obučenih novaka, pa do 1844. godine. (kta)


Nema komentara

Anketa

Ustavi