RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Uzdol i sve njegove žrtve

Napisano 21.03.2010. 00:57
Uzdol

U izdanju župnog ureda sv. Ivana Krstitelja koju je priredio župnik vlč. Miljenko Džalto. Knjiga je napisana sa željom da se ne zaboravi i nikada ne ponovi dan 14. rujna 1993 kada su u samu zoru u selo Uzdol upale muslimanske snage te mučki ubili 41 osobu koje su bile zatečene na spavanju.

Knjiga započinje predgovorom uzoritoga vrhbosanskoga kardinala Vinka Puljića iz koje izdvajamo: "Gruda na kojoj se rodismo na poseban način posvećena je krvlju brojnih mučenika koji su na ovoj zemlji pali i za ovu grudu živote dali. Tu su prije svih mučenici koju ovu zemlju zališe svojom krvlju svjedočeći vjeru u Isusa Krista i ostajući stameni nakon što nevini bijahu osuđeni."

Uzdol i sve njegove žrtve sadrži fotografije i kratke životopise poginulih Hrvata na Uzdolu 14. rujna 1993, također kao i sjećanje na poginule bojovnike HVO-a i civile na Uzdolu tjekom Domovinskoga rata 1992-1994 kao i popis poginulih župljana župe Uzdol u II svj. ratu koji sadrži imena 130 Hrvata. Knjiga je tiskana dvojezično, na hrvatskom i engleskom jeziku.

Ono što u ovoj knjizi nije navedeno a i sigurno ne bi mogle ni predstaviti sve knjige svijeta jeste tuga koju su za sobom ostavili, neka vam je vječna hvala i slava Hrvatski vitezovi!


Nema komentara

Anketa

Ustavi