RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

​Ljubušanka Leona Šiljeg dobila godišnju nagradu za najbolji televizijski prilog

Napisano 17.03.2018. 23:41

RTL-ova reporterka Leona Šiljeg dobitnica je ovogodišnje nagrade za promicanje obrazovanja Udruge Pragma, i to u kategoriji najboljeg televizijskog priloga.

Priča o beskućniku koji je, zahvaljujući jakoj volji, učio po napuštenim kućama, peronima i često se grijao samo uz svijeću koja mu je ujedno bila i svjetlo za čitanje debelih knjiga za studij filozofije i sociologije, osvojila je srca mnogih gledatelja RTL-a. Nakon priloga u središnjoj informativnoj emisiji „RTL Danas", do glavnog aktera priloga, Karla Maksimilijana Vukovića, stizali su brojni pozivi i poruke, kao i donirana odjeća, higijenske potrepštine i mobitel, prenosi Pogled.ba

Ovaj val dobrote prepoznala je i udruga Pragma, koja već petu godinu zaredom dodjeljuje nagradu za promicanje obrazovanja, a koju je u petak, 16. ožujka na svečanoj dodjeli uručila upravo autorici navedenog priloga, RTL-ovoj reporterki Leoni Šiljeg. Priča o mladom Zagrepčaninu prepoznata je kao poticaj drugima da nikad ne odustaju, a ujedno i promovira etično, prosocijalno ponašanje i suradnju.

„Iznenađena sam, ponosna i istovremeno zahvalna što su hrvatske obrazovne ustanove i sami učenici koji sudjeluju u udruzi Pragma, dodijelili ovu nagradu upravo prilogu o Karlu. Ovo je veliko priznanje mojem radu, jer novinarska je dužnost biti pokretač promjena, da alatom koji imamo, u mojem slučaju je to televizija, otvorimo vrata malom čovjeku, učeniku i učitelju, kada nastane blokada", kaže Leona, diplomirana sociologinja i komunikologinja koja je već pet godina dio RTL-ova informativnog tima i prati priče vezane uz obrazovanje, zdravstvo i socijalnu politiku.

Leoni, koja je ove godine izabrana za najboljeg mladog novinara Informativnog programa RTL-a, svakodnevni je izazov ispričati priče malih ljudi i tražiti da se isprave njihove nepravde, a čije priloge rado gledamo u RTL-ovim informativnim emisijama, javlja RTL.


Nema komentara

Anketa

Ustavi