RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

200.000 KM za projekte utopljavanja zgrada u Livnu, Goraždu, Čapljini i Stocu

Napisano 13.09.2018. 23:14

Federalni ministar prostornog uređenja Josip Martić danas je u Sarajevu potpisao Ugovore o sufinanciranju radova u visini od 200.000 KM za projekte utopljavanja zgrada u Livnu, Goraždu, Čapljini i Stocu.

- Navedeni ugovori osigurat će uštedu energije, a to je postignuto sukladno Odluci Vlade Federacije BiH o usvajanju Programa utroška sredstava s kriterijima raspodjele sredstava "Tekući transferi drugim razinama vlasti i fondovima - za projekt utopljavanja zgrada radi uštede energije" - izjavio je Martić.

Drugi dio sredstava, naglasio je, osigurat će gradovi i općine, te je izrazio nadu da će se javne nabavke uspješno okončati.

S druge strane, gradonačelnici Livna i Goražda i načelnici Čapljine i Stoca istakli su da će navedena sredstva biti iskorištena za radove na objektima, koji su usprkos svojoj svrsi dotrajali.

- Zahvaljujući sredstvima u iznosu od 50.000 KM obnovit ćemo fasadu i krov u Osnovnoj školi fra Lovro Kraula, a Grad Livno osigurat će dodatnih 65.186,22 KM - izjavio je gradonačelnik Livna Luka Ćelan.

Gradonačelnik Goražda Muhamed Ramović rekao je da će se na osnovu potpisanog ugovora, odnosno 50.000 KM, omogućiti da se poveća energetska efikasnost u sportskoj dvorani u Goraždu, za što je iz gradskog proračuna osigurano 24.900,60 KM.

Također, Ugovor je potpisao načelnik Općine Čapljina Smiljan Vidić za projekt sanacije dijela krova objekta Dom zdravlja u Čapljini. To će Općina sufinancirati s 17.955,23 KM pored sredstava, na osnovu ugovora, u iznosu od 50.000 KM.

Zahvalnost je izrazio i načelnik Općine Stolac Stjepan Bošković na sredstvima u iznosu od 50.000 KM za zamjenu vanjskih otvora na Osnovnoj školi Stolac. U tim aktivnostima, kaže, Općina će sudjelovati s 10.000 KM, što će na kraju rezultirati da učenici imaju bolje uvjete u školi.


Nema komentara

Anketa

Ustavi