RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

25. obljetnica osnutka 108. pješačke brigade HVO-a Ravne Brčko

Napisano 15.05.2017. 23:32

Svetom misom, a potom i molitvom opijela, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na spomen obilježju poginulim i umrlim hrvatskim braniteljima 12. 5. 2017 započelo je obilježavanje 25. godišnjice od formiranja 108. Pješačke brigade Hrvatskoga vijeća obrane Ravne Brčko.

Udruge HVO-a Ravne-Brčko proistekle iz Domovinskog rata organizirale su i svečanu akademiju  u Domu kulture u Brčkom potom i domjenak u Napretkovom domu gdje su se okupili predstavnici izvršne i zakonodavne vlasti, obitelji poginulih branitelja, ratni vojni invalidi, dragovoljci, veterani Domovinskog rata, kao i bivši pripadnici 108. brigade ali i  brojni žitelji Distrikta  i okruženja  te iz Republike Hrvatske uz izaslanstvo ministra branitelja i premijera Vlade Andreja Plenkovića, koji s u prethodno na spomen obilježju položili vijenac. 

Naglasivši posebnu važnost braniteljske populacije predsjednik HDZ BiH Organizacije za Brčko distrikt BiH dr. Anto Domić je podsjetio da je u samome središtu grada ispred Gradske vijećnice istaknuta zastava hrvatskoga naroda i 108. brigade kao veliki uspjeh i vrijednost koju je baštinila 108. Pješačka brigada. 

On je uputio pozdrave svim okupljenima u povodu ove obljetnice  posebice prijateljima koji su stigli iz Republike Hrvatske ali i diljem BiH.

 Dr. Domić, dogradonačelnik Brčko  distrikta  je kazao da je dobra  suradnja vlasti sa braniteljskim populacijama sva tri naroda, pa samim tim i sa braniteljskim udrugama iz HVO-a.

„Do sada smo zajedno sa udrugama iskreirali adekvatne zakone za RVI i obitelji poginulih, a ostalo je da riješimo na statusu utemeljen  zakon o ratnim vojnim veteranima Domovinskog rata, kako bi se moglo dugoročno planirati rješavanje njihovih egzistencijalnih pitanja“, kazao je dr. Domić.

O ratnom putu ove postrobe i obrani crta u svojim govorima prisjetili su se predsjednik koordinacije braniteljskih udruga, Mijo Josipović kao i  ratni zapovjednici 108. Pješačke brigade HVO Ravne Brčko Martin Frančešević i Ivo Filipović, dopredsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH.


Nema komentara

Anketa

Ustavi