RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Al Qa'ida hakirala stranice Franjevačke teologije u Sarajevu

Napisano 07.05.2011. 15:15
Al Qaida hack
Umjesto redovitog sadržaja stranice Fakulteta, pojavila se slika Osame bin Ladena

Umjesto sadržaja posvećenih studentima, profesorima, odnosno sadašnjosti i povijesti sarajevske Teologije, na naslovnici web stranice bile su ispisane poruke na arapskom jeziku, dvije e-mail adrese praćene fotografijom Osame bin Ladena, ubijenog vođe islamske terorističke organizacije, te vjerskim pjesmama na arapskom.

Računalna provokacija na vjerskoj razini trajala je do 22.40 sati kada je na adresi www.franjevackateologija.ba normalizirano stanje, ali su korisnicima samo nakratko bili dostupni svi sadržaji. Stranica se, naime, „srušila“ već 20-ak minuta kasnije i pristup je bio onemogućen iako na naslovnici više nije bilo spomenutih sadržaja na arapskom.

Muk u medijima

Do zaključenja našeg lista nismo zabilježili da su se BiH-elektronički mediji, pa ni oni s hrvatskim predznakom, osvrnuli na prvi „udar“ Al-Qa’ide na društvene mreže u nekoj od država na području bivše Jugoslavije, posebice što je riječ o državi s značajnim postotkom muslimanske populacije.

Takva situacija u najmanju ruku čudi, jer su upravo mediji iz susjedne države tijekom četvrtka javljali kako je „Muhammad al-Zawahiri, brat egipatskog liječnika Aymana al-Zawahirija, najvjerojatnijeg Bin Ladenova nasljednika na čelu Al-Qa’ide, bio uključen u terorizam na Kosovu kao zapovjednik specijalnih postrojbi OVK-a, što pokazuje vezu islamske terorističke organizacije s Balkanom“.

Fra Jeleč

Fra Jeleč: Bez komentara

Slobodna Dalmacija


Nema komentara

Anketa

Ustavi