RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

ALI HAMAD Istina je, Muslimani su u nedavnom ratu nabijali zarobljene Hrvate na kolac

Napisano 14.06.2013. 11:20
ALI HAMAD Istina je, Muslimani su u nedavnom ratu nabijali zarobljene Hrvate na kolac

Ali Hamad kaže da sada sve priznaje zbog 'grižnje savjesti', i da za sebe ne traži nikakve privilegije. Srpsko „Tužilaštvo za ratne zločine“ predložilo je Vladi Srbije da Ali Hamadu omogući dolazak u Srbiju i svjedočenje nakon što je u BiH 'odležao' 12 godina u zatvoru. Časnik Al Qaide Ali Hamad, državljanin Bahreina, koji je ovog tjedna zatražio azil u Srbiji poslije odležane 12-godišnje zatvorske kazne u BiH, priznao je da je osobno za vrijeme rata u BiH sudjelovao u stravičnim zločinima odreda 'El Mudžahedin' nad Hrvatima.

Ali Hamad kaže da sada sve priznaje zbog 'grižnje savjesti', i da za sebe ne traži nikakve privilegije. Srpsko Tužiteljstvo za ratne zločine predložilo je Vladi Srbije da Ali Hamadu omogući dolazak u Srbiju i svjedočenje, piše Press online. Prenosimo dijelove njegovih ranijih svjedočenja o zločinima:
- Najveći broj ubojstava izvršio je Egipćanin Abu Mina, časnik zadužen za sigurnost i specijalne zadatke. Mina je ljude ubijao motornom pilom i velikim nožem. On je ubijao zarobljenike u Zavidovićima. Pred postrojenim mudžahedinima on im je sjekao glave sjekirom i naređivao nam da nabijamo zarobljenike na kolac i da ih ostavljamo da umru u najgorim mukama.

- Abu Mina je ubio četrnaestogodišnjeg dječaka na području Orašca, gdje se izvodila obuka pripadnika odreda. Dječakovog oca su prisilili da gleda kako mu ubijaju sina...

- U okolini Orašca osobno sam vidio ubojstvo jednog čovjeka. Prije toga zarobljena su četiri katolička fratra, a trebalo je da budu razmijenjeni za naše vojnike. Abu Maiz iz Saudijske Arabije je tada fratrima rekao: 'Sada ćete vidjeti kako mudžahedini ubijaju'. Onda je pozvao Sabahudina. Dao mu je nož i rekao: 'Mi ćemo ti omogućiti da ubiješ jednog neprijatelja'. Taj Sabahudin je, inače, bio invalid, nije bio sposoban za borbu... Tada je on udario žrtvu i oborio je na zemlju. Držao mu je noge, a Sabahudin mu je sjeo na leđa i zaklao ga. Zatim je Abu Maiz odvojio glavu od tijela i odnio je do zarobljenih fratara, tjerao ih je da ljube odrubljenu glavu, prenosi mučno svjedočanstvo Press online.


Nema komentara

Anketa

Ustavi