RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Američka veleposlanica u BiH nema vremena za hrvatske studente iz Mostara

Napisano 30.11.2018. 23:02

Hrvatski studentski politološki forum (HSPF) je početkom prošlog tjedna pozvao američku veleposlanicu u BiH Maureen Cormack na susret i razgovor sa studentima Sveučilišta u Mostaru.

Poznato je da veleposlanica Cormack u svojim obraćanjima ističe značajnu ulogu mladih ljudi i studenata te da vjeruje da oni mogu biti glasovi promjene u Bosni i Hercegovini tako što će sudjelovati u svim društvenim i političkim procesima, priopćeno je

Tim povodom, HSPF je odlučio pozvati veleposlanicu Cormack u Mostar s ciljem otvaranja dijaloga za koji vjerujemo da itekako može biti od pomoći mladim ljudima. Uvjereni smo kako bi direktna komunikacija između studenata i stranih veleposlanika s bogatim životnim i diplomatskim iskustvom značila znak otvorenosti i spremnosti da gradimo zdraviji ambijent u Bosni i Hercegovini te da studenti na takvim susretima mogu mnogo naučiti.

Nažalost, iz veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država u BiH obaviješteni smo kako veleposlanica Cormack u nadolazećem periodu neće imati vremena za održavanje susreta sa studentima na Sveučilištu u Mostaru. Iako svjesni raznih obveza koje uvažena veleposlanica Cormack izvršava, ipak izražavamo žaljenje što naš susret neće biti ostvaren.

Nadamo se da ćemo u budućnosti uspjeti ostvariti susret s američkim veleposlanikom u BiH kako bismo otvorili dijalog i na obostrano zadovoljstvo razmijenjivali iskustva, a sve s krajnjim ciljem izgradnje demokratičnijeg i zdravijeg ozračja u Bosni i Hercegovini. - naveli su iz ureda za odnose s javnošću HSPF-a.


Nema komentara

Anketa

Ustavi