RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Ana s Ekonomije iz Rijeke jedva čeka odmjeriti snage u akademskim disciplinama

Napisano 05.11.2010. 11:00

Vitez – Počela Prva međunarodna Ekonomijada u Franšiznom centru BiH

Ana s Ekonomije iz Rijeke jedva čeka odmjeriti snage u akademskim disciplinama

Ponosni smo što smo organizirali ekonomijadu studenata iz Zaprešića, Zagreba, Zadra, Beograda, Rijeke...
 

U Vitezu je jučer počela 1. međunarodna ekonomijada na kojoj sudjeluju studenti iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije. Organizator Ekonomijade je Sveučilište iz Viteza, a održava se u Franšiznom centru BiH, poduzeća Economic iduća četiri dana.

- Ponosni smo što smo organizirali ovu ekonomijadu studenata ekonomskih fakulteta iz Rijeke, Zagreba, Zaprešića, Zadra, Beograda, Sarajeva. Cilj je razmjena iskustava te primjena bolonjskog procesa. Osim toga, studenti će se natjecati u sportskim te akademskim disciplinama. Moram reći da smo mi kao Sveučilište Vitez i ove godine imali odličan odziv studenata na upis u prvu godinu studija.

Razmjena iskustava

Za razliku od drugih, mi smo upisali više od 500 studenata u prvu godinu, rekao nam je Nikola Grabovac, rektor Sveučilišta Vitez sa sjedištem u Travniku. Ramiz Alilagić stigao je s Ekonomskog fakulteta u Bihaću. Oduševljen je prijmom i organizacijom. - Zahvalan sam svom fakultetu što sam dobio priliku upoznati nove prijatelje s ekonomskih fakulteta iz susjednih zemalja. Ovdje nam je odlično. Družimo se, razmjenjujemo iskustva. Super je, kaže Ramiz.

Ana je iz Rijeke s Ekonomskog fakulteta i, kako kaže, jedva čeka da odmjeri snage u takozvanim akademskim disciplinama.

Dobra suradnja

Naravno kaže nisu joj strane ni sportske discipline. Posebno je zanimaju iskustva studenata s viših godina studija kada je u pitanju bolonjski proces. Izuzetno je zadovoljna prijmom i luksuznim smještajem na koji ona kao studentica nije navikla.
- Raduje me suradnja sa Sveučilištem Vitez jer dosta toga sam čula o Sveučilištu, naravno pozitivnog. Ovo je prilika i da se konkretno upoznam ne samo s nastavnim planom i programom nego i da sklopim nova prijateljstva.

Dolazim iz Beograda. Prošle godine sam bila u Bugarskoj na ekonomijadi i nosim pozitivna iskustva. Jedva čekam takozvano akademsko natjecanje, izjavila nam je Tamara Pajević.

Domaćin studentima ekonomije iz drugih država i Sveučilišta je student viteškog Sveučilišta Dražen Matić.
 
Domaćin student Dražen Matić

Organiziran smo fakultet s odličnim profesorskim kadrom
■ - Mislim da je ovo prilika da pokažemo drugim studentima i fakultetima da smo organiziran fakultet i da imamo odlične profesore. Također da uvjerimo i naše biznismene da ne moraju strahovati za stručni kadar jer mi smo spremni tržištu ponuditi kvalitetu, istaknuo je Matić.
- Poslije ekonomijade u Sarajevu odlučili smo organizirati u Vitezu. Mislim da nimalo ne zaostajemo za drugima, a cilj je da se upoznajemo, družimo i razmjenjujemo iskustva, dodaje Elemedina Jusić. Otvaranju je bio nazočan i Franjo Rajković, jedan od većinskih vlasnika Sveučilišta Vitez.

| VL | HB.org |


Nema komentara

Anketa

Ustavi