RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Bevanda: Zvizdićevo pismo u kojem se protivi Pelješkom mostu nije stav Vijeća ministara

Napisano 18.01.2018. 23:30

Prošlotjedno pismo predsjedatelja Vijeća ministara BiH Denisa Zvizdića hrvatskom premijeru Andreju Plenkoviću u kojem je izrazio protivljenje izgradnji Pelješkog mosta nije službeni stav Vijeća ministara, izjavio je u četvrtak ministar financija i riznice i zamjenik predsjedatelja Vijeća ministara Vjekoslav Bevanda za Hrvatski medijski servis (HMS) iz Mostara, prenosi Hina.

"Ne znam ni za kakvo pismo. Gospodin Zvizdić me o tome nije obavijestio, niti je to usuglašeno na Vijeću ministara", rekao je Bevanda upitan predstavlja li pismo upućeno premijeru Plenkoviću stav Vijeća ministara BiH. Pojasnio je kako će od Zvizdića zatražiti da ga "upozna o sadržaju pisma, i u čije ime ga ja slao".

Predsjedatelj Vijeća ministara Denis Zvizdić, član bošnjačke Stranke demokratske akcije  (SDA), izjavio je za medije kako nikada nijedna institucija BiH nije dala suglasnost za izgradnju Pelješkog mosta.

"Ne vidim potrebu da ovaj projekt ode u fazu međunarodnih žalbi i arbitraže", rekao je Zvizdić.

Hrvatski predstavnici u vlasti u BiH, uključujući i zamjenika predsjedatelja Vijeća ministara BiH Vjekoslava Bevandu ne spore izgradnju Pelješkog mosta.

Prošlog tjedna je donesena odluka da će most graditi kineski konzorcij predvođen China Road and Bridge company.

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković izjavio je jučer da nema nikakvih uvjeta Europske komisije za gradnju Pelješkog mosta i da nema nikakvih zapreka da se on gradi unatoč tvrdnjama kako je zatraženo rješavanje graničnog prijepora između RH i BiH.


Nema komentara

Anketa

Ustavi