RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

BHRT: Akumulirani gubitak viši od 22 milijuna KM, radnici prosvjeduju i traže "slamku spasa"

Napisano 30.03.2015. 15:42
BHRT

U prostorijama RTV doma u Sarajevu održano je prosvjedno okupljanje Sindikalne organizacije radnika BHRT-a na kome je predsjednik ovog Sindikata Željko Bajić pozvao menadžment da predloži sanacijske mjere, uz koje bi BHRT izašla iz krize.

Ukoliko generalni direktor i njegov tim ne budu mogli predložiti izvodive mjere za izlazak iz krize, tražit će se ostavka menadžmenta, stav je Sindikata.

Na skupu je, kako izvještava “oslobođenje” pročitano i pismo koje je već upućeno generalnom direktoru i njegovom timu i u kome se jasno poručuje da najavljeno umanjenje plaća od 15 posto ne dolazi u obzir, te da o tome predstavnici Sindikalne organizacije radnika BHRT-a uopće ne žele razgovarati.

Ipak, krivce za teško financijsko stanje u BHRT-u radnici ne vide samo u vodstvu kompanije. Ni država nije uradila ono što je trebala uraditi, piše u pismu Sindikata BHRT-a generalnom direktoru Muhamedu Bakareviću. Problem je i što radnici ne znaju na koji je način menadžment nastupao prema državi da bi ona preuzela svoj dio posla.

Iz Sindikata BHRT-a su dali rok menadžmentu da u naredna tri mjeseca ponude plan izlaska iz krize.

“Može se to zvati “sanacijski plan”, “plan izlaska”, “slamka spasa” ili bilo kako. Ali bez takvog plana besmisleno je bilo kakvo pregovaranje. U protivnom sami podnesite ostavku!”, poručeno je generalnom direktoru BHRT-a Muhamedu Bakareviću.

Na kraju skupa, vodstvo Sindikalne organizacije BHRT-a je najavilo kako neposredno nakon prosvjednog okupljanja imaju zakazan sastanak s generalnim direktorom i njegovim stručnim timom, ali je samo minut kasnije stigla informacija da je direktor iznenada otkazao već zakazani sastanak.

Predsjednik Sindikalne organizacije radnika BHRT-a Željko Bajić iskoristio je priliku da, i na primjeru iznenada otkazanog sastanka, ukaže javnosti na odnos menadžmenta BHRT-a prema radnicima i Javnom servisu BiH.

Inače ukupni akumulirani gubitak BHRT-a, koja ima blizu 1000 uposlenih, iznosi više od 22 milijuna KM.

HMS


Nema komentara

Anketa

Ustavi