RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

BHT dnevnik i blagdan Svih Svetih

Napisano 01.11.2010. 20:59

Koliko je institucijama ove države stalo do katolika i njihovih osjećaja, govori situacija sa večerašnjom središnjom informativnom emisijom BHT-a. Naime, u emisiji Dnevnik u 19:00 sati na programu ovog državnog javnog servisa je vijest o obilježavanju svetkovine Svih Svetih bila na najnižem nivou važnosti.
U najavi najznačajnijih vijesti, koje su obilježile protekli dan tek peta odnosno zadnja najava se odnosila na vijest da katolici danas slave blagdan Svih Svetih, jedan od najznačajnijih katoličkih blagdana. U samoj emisiji, prije ovog priloga su gledatelji informirani o rudarima rudnika Kreke i njihovima planovima, ponavljanje izbora u pojedinim mjestima i niz drugih kolažnih vijesti iz BiH, od kojih većina zbilja ne zaslužuje važnost priloga pred ovim blagdanom, kojeg slavi preko 15% stanovnika ove države. Sami prilog tijekom emisije je konačno emitiran u 25. minuti dnevnika prije Sporta i Vremenske prognoze. Da napomenemo, da je katoličanstvo jedna od tri temeljne ravnopravne konfesije stanovnika BiH, a ovaj blagdan zauzima važno mjesto kod katolika.

Uredništvo dnevnika i sami državni javni emiter, koji bi trebao biti zajednički javni medijski servis, su poslali još jednu lošu poruku Hrvatima i katolicima u BiH. Postavlja se pitanje treba li ijedna nadležnost i institucija u ovoj zemlji ići na zajedničku razinu?

 

hercegbosna.org


Nema komentara

Anketa

Ustavi