RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

  • Ukupno registriranih korisnika: 7466
  • Ukupno članaka: 22649
  • Ukupno komentara: 2088
  • Posljednji unos: Pred BiH period poplava i suša
  • Zadnja promjena: 23.03.2018. 23:26

Biskup Komarica: Sve manje katolika u Banjaluci

Napisano 13.04.2017. 23:04

Franjo Komarica, banjalučki biskup, obraćajući se povodom predstojećeg hrišćanskog praznika Uskrsa, istakao je da danas u Banjaluci živi oko 10 odsto predratnih katolika, te da ekonomska situacija steže obruč oko ljudi, pogotovo mladih, koji odlaze s područja njegove biskupije.

"Zbog nepostojanja prave strategije za ekonomske projekte mladi odlaze i traže bolju budućnost negdje drugo. Zato je više nego zabrinjavajuće ponašanje aktualnih političara, koji bi trebali raditi za opće dobro ljudi u svojoj životnoj sredini", istaknuo je Komarica.

Podsjetio je i na riječi pape Franje koji katoličku crkvu smatra vjerodostojnom institucijom i da uživa povjerenje na polju solidarnosti i brige za one koji grcaju u najvećoj neimaštini.

"U mnogim prigodama ona je poslužila kao posrednica koja je potpomogla traženje rješenja za probleme vezane uz mir, slogu, okoliš, obranu života, ljudska i građanska prava i tako redom", ističe Komarica, prenoseći riječi pape Franje.

Svima je poželio obilje blagoslova, mira i utjehe.

"Uskrsnu Krist! Aleluja",  rekao je banjalučki biskup, čestitavši svima, koji ove godine zajedno slave, i po novom i po starom kalendaru, Svetkovinu svih krišćanskih svetkovina, "praznik nad praznicima" - Kristovo Uskrsnuće.


Nema komentara

Anketa

Ustavi