RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Biskup Uzinić: HBK podupire Hrvate katolike u ostvarenju jednakopravnosti u BiH

Napisano 05.11.2018. 23:16

Dubrovački biskup mons. Mate Uzinić rekao je u ponedjeljak na zasjedanju Biskupske konferencije (BK) BiH u Sarajevu kako hrvatski biskupi podupiru svoje bosanskohercegovačke kolege u nastojanjima da tamošnji Hrvati katolici ostvare jednakopravnost u svojoj zemlji.

"Želim na početku izraziti blizinu i podršku biskupa Hrvatske biskupske konferencije vašim nastojanjima i težnjama za uspostavom pravednijih i boljih odnosa na društveno­političkoj razini, kako bi se zajamčila prava svih naroda u BiH, pa tako i hrvatskoga", rekao je biskup Uzinić koji je na zasjedanju Biskupske konferencije BiH bio izaslanik HBK i njezina predsjednika, zadarskog nadbiskupa mons. Želimira Puljića, prenosi Hina.

Vrhbosanski nadbiskup, kardinal Vinko Puljić izjavio je tijekom zasjedanja Biskupske konferencije kako ne može zaobići "društvenopolitičko stanje u BiH", napose katolika u njoj. Istaknuo je kako se u zemlji provode "nepravedni zakoni i selektivan pristup provođenju daytona na štetu onih koji su najmanje brojni".

Upozorio je i kako, unatoč brojnim pisanim zahtjevima i usmenim razgovorima, vlast u BiH nije zainteresirana za rješavanje pitanja denacionalizacije i povrata imovine koja se uništava ili preprodaje i prepisuje drugim vlasnicima. Kardinal Puljić dodao je kako vjerskim službenicima, unatoč tome što se obvezala, država ne regulira zdravstveno i mirovinsko osiguranj


Nema komentara

Anketa

Ustavi