RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Blaćani Posavini – Sijeno za preživjelo blago

Napisano 10.08.2014. 10:50
Blaćani Posavini

Prva akcija od 09.06.2014. kad su mještani širokobrijeških sela organizirali prikupljanje i prijevoz sijena za Posavsku županiju pokazala se izrazito humana i potrebita ljudima koji su u vodenoj stihiji izgubili dio blaga i hranu za preostalo blago.


Tako je bilo i jučer od ranih jutarnjih sati nekolicina entuzijasta i dobrih ljudi iz Ljutog Doca, Biograca, Jara, Uzarića, Knešpolja, Pologa, Dobriča i Međina sa svojim alatima, mehanizacijom i traktorima izbalali i pripremili za utovar preko 3.200 bala sijena na Blatu.


Prema Posavskoj županiji danas rano ujutro su krenuli četiri šlepera sijena. Tri šlepera ustupila je tvrtka Autoprevoz PEHAR iz Mostara a jedan šleper VEKIĆ PROMET iz Gruda. Troškove goriva osigurali su Ured načelnika Općine Široki Brijeg i Vlada ŽZH.


Zahvaljujemo svim sudionicima ove hvale vrijedne i humane akcije. Voditelj ove akcije je Dragan Bogdan. Akcijom koordinira Crveni križ općine Široki Brijeg u suradnji sa Crvenim križem Orašja i Ministarstvom poljoprivrede.

Obavijest za mještane koji se bave stočarstvom:
Na Blatu je danas ostalo oko 1000 bala sijena. Mještanima koji se bave stočarstvom ustupa se navedeno sijeno bez naknade. Molimo javiti se Draganu Bogdanu na 063 691 873.

abcportal.info


Nema komentara

Anketa

Ustavi