RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Bošnjaci idu u stvaranje nove platforme, hoće li Hrvati imati odgovor?

Napisano 29.11.2018. 23:09

Danas, godinu dana nakon izricanja drakonske kazne hercegbosanskoj šestorci i šokantnog samoubojstva generala Praljka u haškoj sudnici, potpuno je jasno kako bošnjačka politička elita dovršava proces dekonstituiranja hrvatskoga naroda u BiH, odnosno njegova pretvaranja u nacionalnu manjinu, piše Dnevnik.ba.

Ako se prije godinu dana u Haškoj sudnici odigrao vrhunac tog procesa, danas se pak odigravaju njegovi posljednji činovi.

Veza između presude u Haagu čelnicima Herceg Bosne i današnjih procesa pretvaranja Hrvata u nacionalnu manjinu u BiH i više je nego očita. Svrha drakonske kazne u presudi hercegbosanskoj šestorci je bila prikazati težnje hrvatskoga naroda u BiH za svojim samoočuvanjem zločinačkima i kao takvima nelegitimnim. To je bio jako važan korak kako bi se stvorili preduvjeti za ono što se događa danas, odnosno za izbacivanje hrvatskih političkih predstavnika sa svih razina vlasti u BiH.

Gdje god je to moguće, Bošnjaci će pokušati istisnuti Hrvate iz vlasti, uzurpirati hrvatske pozicije i nastaviti pretvaranje Federacije BiH u svoju vlastitu nacionalnu (polu)državu.

Pri tom će se služiti svim i svačim, bezočnim lažima, sramnim podvalama, prozirnim zamjenama teza ali i sirovom silom, sve ne bi li zapravo iskorijenili Hrvate-katolike iz njihove stoljetne domovine Bosne i Hercegovine.

Zbog toga danas vidimo ovolike peripetije oko toga koji popis stanovništva se treba koristiti pri izračunu broja mandata iz pojedine županije za Dom naroda FBiH. Bošnjaci insistiraju na popisu iz 1991. godine kako bi s područja s kojih su protjerali Hrvate mogli izabrati „svoje“ halal-Hrvate i njih poslati u Dom naroda. Cilj im je nakupiti šest halal-Hrvata u Domu naroda FBiH i tako formirati Vladu FBiH bez političkih predstavnika hrvatskoga naroda.

Već su preko Sejde Komšiće  oteli Hrvatima poziciju u Predsjedništvu BiH, a sada se spremaju učinit  isto na razini Federacije BiH. I na korak su do toga da to nedjelo i uspiju ostvariti.

U cijelom tom procesu nisu bitne nikakve činjenice, nikakvi zakoni niti Ustav BiH koji se grubo krši, nisu bitne presude Ustavnih sudova, niti zdrav razum. Bošnjačka politika i mediji umjesto snage argumenata koriste argument sile te provode nasilje nad logikom, Ustavom i zakonima. Bošnjaci slijede samo svoju neskrivenu želju da Hrvate izguraju iz Bosne i Hercegovine, da od Federacije BiH naprave svoju nacionalnu (polu)državu i onda kasnije da se obračunaju sa Srbima iz RS-a, ili možda s njima naprave neki sporazum o mirnom razdruživanju.

To je jasno svakomu tko iole prati politička kretanja u BiH, osim izgleda hrvatskoj politici. Dok se ti procesi odvijaju, neki hrvatski politički dužnosnici računa vode o tomu u kojoj će fotelji sjediti sljedeće četiri godine. Takva pitanja čak otvoreno postavljaju na sjednicama Predsjedništva Hrvatskog narodnog sabora.

Umjesto da vodstvo Hrvatskog narodnog sabora BiH pravi planove kako sačuvati konstitutivnost hrvatskoga naroda u BiH, njegovi kadrovi se začešljavaju za fotelje.

Hrvatska politika danas ni u kojem slučaju ne smije dozvoliti da se i po treći put pogazi izborna volja hrvatskoga naroda. Ovo više nije pitanje političkih odluka, nego je pitanje opstanka cijelog jednog naroda u BiH.

Ako bošnjačka politika, potpomognuta stranim centrima moći, ustraje na istiskivanju Hrvata iz BiH, hrvatska politika će morati na to snažno odgovoriti.

Hrvatski narod više ne može trpiti hegemoniju Bošnjaka kao što ne može trpiti ni samodostatnost i javašluk pojedinih hrvatskih političkih predstavnika.

Hrvatski narod očekuje od hrvatske politike prave odgovore na poteze bošnjačke politike i međunarodnih centara moći. Ako ih nisu u stanju povući, onda neka to otvoreno kažu i neka se sklone te otvore prostor onima koji to mogu uraditi.


Nema komentara

Anketa

Ustavi