RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

'Bošnjaci, jeste zaboravili kako se Alija bunio protiv Sejde Bajramovića krajem osamdesetih?'

Napisano 16.10.2018. 23:20

Predsjedatelj OV Jajce Ivo Šimunović reagirao je na javno priopćenje načelnika Edina Hozana koje se odnosi na člana Predsjedništva BiH Željko Komšić koji je nepoželjan u 11 općina u SBK-u i u samom gradu Jajcu.

Poštovani načelniče općine Jajce, i predsjedniče partnerske stranke SDA Jajce u Općinskom vijeću Jajce, nisam očekivao od Vas da ćete se očitovati na priopćenje dužnosnika Hrvata iz 11 općina Županije Središnja Bosna koje smo uputili pripadniku hrvatskog naroda u Predsjedništvu BiH.

Znam da se žustro borite za svoje predstavnike, ali nisam znao da je Željko Komšić Vaš predstavnik pa mi je tim više postalo jasno očitovanje.

Mi potpisani u priopćenju ne odmjeravamo snagu, niti imamo potrebu to činiti sada jer je narod u nedjelju 7. listopada 2018. godine na biralištima bez organiziranih pomagača, glasao za svog predstavnika.

Bilo bi dobro da svi poštuju Ustav na svim razinama. Ustavni sud BiH je donio jasnu odluku kao mjerodavan tumač Ustava da se Izborni zakon mora promijeniti i ishoditi rješenje o legitimnom predstavljanju na svim razinama. Podsjećam sve vas Bošnjake koji duže pamtite da je gosp. Alija Izetbegović krajem 80 - tih i početkom 90 - tih poručivao gosp. Slobodanu Miloševiću da svaki narod ima pravo birati svoje predstavnike da on nema pravo nametati Sejdu Bajramovića da u Beogradu predstavlja Albance jer ga nisu birali.

S obzirom na to da ste krivo protumačili, mi nikomu ne zabranjujemo dolazak u neku općinu, svaki namjernik, prolaznik i čovjek dobre volje je dobro došao, a posebno u naš lijepi i duhom bogati grad, ali se ne može predstaviti našim željenim izborom.

Ulažemo energiju u gradnji dobrih susjedskih i partnerskih odnosa u uvažavanju osobnih i kolektivnih vrijednosti i molim da uvažite naš stav. - priopćio je Šimunović.


Nema komentara

Anketa

Ustavi