RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Bošnjačka radikalna stranka: Hrvati pripremaju genocid nad Bošnjacima, otmimo im člana Predsjedništva

Napisano 12.07.2018. 23:17

Građanski savez (GS) najoštrije osuđuje poziv na novi genocid nad Bošnjacima od strane predstavnika koalicije SNSD-HDZ. Naime, visoki zvaničnik SNSD Rajko Vasić, inače poznat kao jedan od kreatora strateškog savezništva SNSD i HDZ, pozivom na ponavljanje genocida ustvari iznosi konačni cilj te koalicije. U tom smislu, Čović-Dodik savezništvo je ustvari osovina za genocid nad Bošnjacima i uništenje Bosne i Hercegovine. Vasić je jučer, naime, priopćio genocidnu namjeru kao suštinu Plana B.

Podsjećamo javnost i da je Vasić jedan od dva vodeća ideologa SNSD-a i političkih komesara Milorada Dodika. Njegovu prijetnju novim genocidom treba gledati u svjetlu masovnog naoružavanja tzv. MUPRS i stvaranja paralelnih oružanih snaga odanih Dodikovom režimu. Ali, isto tako i u svjetlu masovne nabavke oružja policijskih organa pod direktnom političkom kontrolom Dragana Čovića, čija klijentela ovih dana nogometne uspjehe reprezentacije Hrvatske slavi povicima „Nož, žica, Srebrenica“.

Mi u GS smo preko dvije godine izloženi najoštrijim kritikama suučesnika Plana B u Sarajevu koji su naše pozive na otvaranje očiju rado proglašavali radikalizmom. Svi oni su jučer šutjeli. Razlika između nas i naše političke konkurencije nije u mogućnosti uviđanja stvarnosti nego u vrijednostima. Naime, genocidni Plan B u svojoj ključnoj fazi ima za cilj pobjedu Dragana Čovića i Milorada Dodika u utrci za predsjedništvo BiH i time predaju suvereniteta BiH njima u ruke.

Stoga, GS je odlučio da podrži Željka Komšića za člana predsjedništva BiH s obzirom da Komšić jedini ima šansu da Čovića pobijedi i time spriječi očito genocidni Plan B. Svi oni koji su odlučili da isture kandidate bez šansi za pobjedu ustvari rade za Čovića i primjenu genocidnog Plana B čiji je cilj jučer iznio Vasić.

Pozivamo sve razumne i državotvorne nastrojene članove SDP i Naše Stranke da nam se pridruže u sprječavanju genocidne osovine Dodik-Čović da od Bosne i Hercegovine napravi novu Srebrenicu. U suprotnom, nestanak Bosne i Hercegovine će biti nepovratan i biće zauvijek njihova odgovornost. Sud povijesti nema drugu instancu.


Nema komentara

Anketa

Ustavi