RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Brčko: Svečano obilježen blagdan „Rane svetog Franje“ u Gornjoj Skakavi

Napisano 17.09.2018. 23:19

Izaslanstvo HDZ-a BiH predvođeno predsjednikom HDZ-a BiH i hrvatskim članom Predsjedništva BiH Draganom Čovićem boravilo je danas u Gornjoj Skakavi na proslavi blagdana Rane sv. Franje.

Već se godinama na Zidinama, mjestu nekadašnje crkve i franjevačkog samostana, okuplja veliki broj hodočasnika iz Posavine, Slavonije i drugih krajeva kako bi se zavjetovali i molili sv. Franji za svoje potrebe. Posebno je istaknut značaj ovakvih okupljanja, zbog potvrde postojanja Hrvata u višestoljetnoj prošlosti na ovim područjima.

-Ovo je uistinu jedno posebno mjesto i mi još istražujemo tragove na ovom prostoru, svi oni koji su predvodili misno slavlje iskupljaju naš narod na ovom prostoru. Želimo da se uistinu to istraži i da naša tradicija, naša kultura vezana i utkana u ovu zemlju. Zbog toga jedan poziv onima koji nekada nešto i olako kažu o ovoj zemlji i ovom narodu pa i ne cijene ono što su oci ostavili ovoj zemlji i mi kampanjama pozivamo sve da poštuju svoj narod i svoju domovinu, poručio je Čović.

Nakon misnog slavlja mještani Gornje Skakave su priredili zajednički ručak za sve hodočasnike i goste, te tradicionalnu, 12. po redu smotru folklora na kojoj su nastupila mnoga kulturno-umjetnička društva iz Brčko distrikta i okolnih mjesta, stoji u priopćenju iz HDZ BiH.


Nema komentara

Anketa

Ustavi