RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Općina Vitez mijenja način financiranja udruga civilnog društva

Napisano 17.09.2018. 23:18

O provedbi projekta "ReLOaD", s posebnim osvrtom na obveze koje je općina Vitez prihvatila, u Vitezu su danas razgovarali predstavnici Općine Vitez i UNDP-a.

Predstavnica UNDP-a Selma Osmanagić-Agović istaknula je da Općina Vitez izdvaja šest posto od proračuna za organizacije civilnog društva, od čega je čak 70 posto za sportske udruge.

Istaknuto je da je većina tih sredstava dodjeljivana na zahtjev, a od 2019. godine Općina Vitez uvodi praksu Europske unije da se sredstva za projekte udruga civilnog društva dodjeljuju putem javnih poziva.

Kako je rečeno, na taj način nastoji se unaprijediti kapacitete sportskih klubova i organizacija.

Načelnik Viteza Tomislav Bošnjak-Matić naglasio je da je dio sredstava namijenjenih za sport već izdvojen i dodjeljuje se po zahtjevima klubova.

- Sada to mijenjamo. Iduće godine postupat će se po odluci koja će vrednovati isključivo rezultate svih udruga civilnog društva - kazao je Bošnjak-Matić.

Pomoćnica načelnika za društvene djelatnosti Marija Grabovac kazala je kako je na Općini Vitez da uloži u edukaciju, jer je sportskim klubovima i organizacijama potrebno osposobljavanje da bi mogli uspješno odgovoriti na javne pozive.

Cilj projekta "ReLOaD" je jačanje partnerstava između lokalnih vlasti i civilnog društva, širenjem transparentnog financiranja organizacija civilnog društva iz općinskih proračuna.


Nema komentara

Anketa

Ustavi