RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Brojne rane rata u BiH još uvijek trebaju zacijeliti

Napisano 15.06.2010. 09:29

Apostolski nuncij u BiH nadbiskup Alessandro D'Errico pozvao je vjernike, predvodeći misno slavlje u sarajevskoj katedrali, da se svetkovinom Srca Isusova obnovi duhovna energija radi obveze kršćanskoga svjedočenja.

Tajna ljubavi

- Znadete dobro da je pobožnost Presvetom Srcu Isusovu jedna od najraširenijih među kršćanskim narodom. Ne radi se o jednoj pobožnosti među tolikima, jer nas vraća na bitno naše kršćanske vjere. Kult Isusova Srca jest kult same Isusove osobe, koju se razmatra kao tajnu ljubavi što se nama objavljuje u znaku njegova srca, rekao je nuncij u sarajevskoj katedrali. Dodao je da Srce Isusovo treba biti trajna inspiracija i u najtežim životnim iskušenjima.
- Sarajevo je simbol BiH. Ali je simbol i rata koji je završio prije 15 godina, koji je proizveo toliko razaranje i toliku patnju. Bogu hvala, mnogo je učinjeno u ovim godinama, u terminima materijalne i moralne obnove. Ali znadete bolje od mene da ostaje mnogo učiniti da se ozdrave rane koje ovdje i ondje još nisu potpuno uklonjene, posebice u odnosima među pojedincima i skupinama", istaknuo je nuncij. Pritom je istaknuo da je Božja ljubav osobna, brižna ljubav, Ijubav bez granica. "Vremena nisu laka, a to znadete bolje od mene jer to iskustvo imate u svom životu svakoga dana. Dakle, razmatranje Srca Isusova, koje nam govori o velikoj Božjoj ljubavi za svakoga od nas, podsjeća nas posebice na jednu stvar: Bog nam je blizu, usprkos svemu, bez obzira o kojim poteškoćama se radi.

Novi izazovi

Bog nas ne ostavlja same, iako pripušta trenutke kušnje. Bog je Otac, bogat milosrđem, i zna što nam treba, prije negoli ga za to zamolimo", naveo je papinski izaslanik u BiH. Zaključio je da bi razmatranje lica Božjega u Srcu Isusovu trebalo svima 'dati toliku utjehu i toliku obnovljenu nadu' posebice danas, kad se trebamo sučeliti s tolikim poteškoćama'. /VL/


Nema komentara

Anketa

Ustavi