RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Bugojno - Reagiranja na istup Izetbegovića juniora

Napisano 21.11.2010. 10:52

Bugojno - Reagiranja na istup Izetbegovića juniora
 
■ Bakir Izetbegović gostujući ovih dana kod drugog Bakira izjavio da «slavna» Armija BiH nije činila zločine već tek sporadične incidente ■ Reakcija iz Koordinacija hrvatskih udruga Bugojna proisteklih iz Domovinskog rata

“AKO SOTONA ŽELI BITI GORI OD ČOVJEKA, NEKA DOĐE U BUGOJNO DA NAUČI OD ČOVJEKA!“

 

„Za razliku od ostala dva naroda, bošnjački zločini koji su počinjeni pod slavnom zastavom ABiH, ponavljam slavnom, bili su sporadični incidenti.“

Sažetak je izjave koju je Bakir Izetbegović, bošnjački član predsjedništva, izrekao u inauguracijskom intervjuu u političkom magazinu FTV-a „60 minuta“, tendencioznom voditelju Bakiru Hadžiomeroviću koji se istinski trudi pokazati koliko mrzi Hrvate BiH, a to mu i uspijeva.

Ovakva isprika s uvredom jasno oslikava stav bošnjačke politike koja uz pomoć bošnjačkih medija i dalje obmanjuje javnost.

Gospodine Izetbegoviću junioru ovakvim ponižavajućim i uvredljivim izjavama ne grade se mostovi , Vi na ovaj način rušite i same temelje tako da ti Vaši mostovi lebde u zraku nošeni vjetrovima mržnje. S obzirom da ste rat proveli u kabinetu svojega oca Alije, kako Vam u istom studiju nedavno spočita SDP-ovac Željko Komšić, onda ste bez sumnje morali čuti za golgotu bugojanskih Hrvata kao i za očevo postrojavanje mudžahedina na Rostovu, mjestu gdje su ritualno likvidirani bugojanski Hrvati.
Evo Vam i rezultata „incidenta“ Vaše „slavne“ Armije BiH koji se u lipnju dogodio u Bugojnu:

■ 200 poginulih Hrvata Bugojna, među kojima i 69 civila , a još 16 poginulih poslije povlačenja.

■ Kroz bugojanske logore je prošlo preko 2.000 Hrvata, njih 550 je prošlo kroz zloglasni logor „Stadion“, a 294 logoraša proveli su punih osam mjeseci zlostavljani i psihički i fizički ( tučeni, mučeni glađu i žeđu, prisilnim radom na prvoj crti bojišnice služili su kao živi štit).

■ U tom Vašem „incidentu“ prognano je 14.000 Hrvata. Za tijelima 36 bugojanskih Hrvata i danas tragamo. 16 njih su nestali civili, a 20 uglednih bugojanskih Hrvata odvedeno je iz bugojanskih logora i te Vaše „incidentne“ osobe ni danas ne žele reći gdje su tijela naših najmilijih.

„Incidente“ u Bugojnu koje počini Armija BiH gospodine Izetbegoviću, najbolje ćemo Vam dočarati sljedećom ilustracijom:
Naš pokojni župnik Stjepan Đalto nakon nekoliko mjeseci okupacije Bugojna preko „Glasa koncila“ u svijet je poslao sljedeću rečenicu : “Ako sotona želi biti gori od čovjeka, neka dođe u Bugojno da nauči od čovjeka!

Pakao, agresija, etničko čišćenje. Eto to je radila Vaša „slavna“ Armija BiH u Bugojnu!

No, za Vas je sve to tek „incident“. Ovakvom izjavom hrvatskom narodu šaljete jasnu poruku koliko mogu biti jednakopravni u ovakvoj državi. Hrvatski narod to više neće dozvoliti i nadamo se da će imati snage izboriti se za svoju jednakopravnost i za federalnu jedinicu sa hrvatskom većinom, ma koliko im moćna bošnjačka politička i medijska mašinerija s dva Bakira na čelu stajala na putu!.

Reagiranje je to Kordinacije Udruga proisteklih iz Domovinskog rata Bugojna na kraju kojeg čelnici četiri Udruge: HVIDR-e, Udruge dragovoljaca, Udruge obitelji poginulih i nestalih hrvatskih branitelja i Hrvatske udruge logoraša zaključuju kako je Herceg Bosna bila i ostala najbolje rješenje za Hrvate u BiH!

| Artinfo | HB.org |


Nema komentara

Anketa

Ustavi