RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Čampara: Bivši pripadnici HVO-a odustali od blokade, iako su neki od njih bili glavni inicijatori prosvjeda

Napisano 01.03.2018. 23:12

Federalni premijer Fadil Novalić te ministri Aljoša Čampara i Salko Bukvarević danas su na pres-konferenciji u Vladi Federacije BiH poručili, povodom prosvjeda boraca, da je sigurnosna situacija u Federaciji BiH stavljena pod kontrolu i da su u odblokirane vitalne prometnice, osim petlje Šićki Brod.

- Za ovu petlju postoje alternativni pravci, a pregovori su u tijeku - potvrdio je federalni ministar unutarnjih poslova Aljoša Čampara dodajući da je do sada sve riješeno bez incidenata iako su neki priželjkivali ili očekivali da će doći do sukoba između demobiliziranih boraca i policije.

Federalni ministar unutrašnjih poslova Aljoša Čampara kazao je da su zahvaljujući koordiniranom akcijom nadležnih policijskih tijela oblokirane vitalne prometnice, na kojima su jučer prosvjedovali demobilizirani borci.

- Prema operativnim saznanjima kojima raspolažu naše policijske i druge agencije jasno upućuju na zaključak da je blokada osmišljena i izvedena upravo s ciljem da se izazove stanje opće nesigurnosti i ugrozi javni red i mir u Federaciji BiH. Također, primijećeno je da su pojedinci pokušali manipulirati časnom boračkom populacijom radi ubiranja jeftinih političkih poena u izbornoj godini - kazao je Čampara, prenosi Fena.

Smatra indikativnim da je izvršena blokada tri od četiri najveća urbana centra u Federaciji BiH, Sarajeva, Tuzle i Zenice. Dodaje da je bila najavljena i blokada graničnog prijelaza Bijača i Gorica, ali su, kako kaže, demobilizirani borci pripadnici HVO-a odustali od te blokade, iako su neki od njih bili glavni inicijatori prosvjeda.


Nema komentara

Anketa

Ustavi