RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Čampara: Vlast u Kantonu Sarajevo bez ijednog nebošnjaka, to je loša poruka

Napisano 07.01.2019. 23:30

Aljoša Čampara, član Predsjedništva SDA, zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo te ministar unutarnjih poslova Federacije BiH za N1 je kazao da su vlast u KS formirali gubitnici.

"Mi smo dobili povjerenje građana, vlast su formirali gubitnici. U Kantonu Sarajevo oni svode politiku od Baščaršije do Stupa. Šest stranaka koje imaju zajednički imenitelj - da izbace SDA, na svim kantonima", kazao je Čampara, dodavši da ih negativne poruke ne zanimaju.

Čampara je kazao da bi osnova svega trebala biti da je onaj ko je pobjednik na izborima, treba birati vlast.

Kazao je kako SDA ne prijeti nikome, i da ako prijeti - slobodno ih mogu prijaviti nadležnima.

"Morate biti svjesni, da mi kao pobjednička stranka, ćemo razgovarati sa svim strankama na nivou kantona i FBiH i boriti se za ono što su nam građani dali, a to je skoro 300.000 glasova", poručio je.

"Mi ćemo biti konstruktivna opozicija u Kantonu Sarajevo, vodit ćemo računa oo svemu što rade, kritizirat ćemo. Frapiran sam povredom Ustava na neki način kod imenovanja ljudi. Nemamo nikoga ko nije Bošnjak - a da je predsjednik Skupštine, Vlade, ministar. To je loša poruka koja se šalje iz Sarajeva. Trebali smo poslati drugu poruku", poručio je.

Kazao je da je očekivao da će na ministarske pozicije doći ljudi koji "nisu pripravnici".

"Ovi su pripravnici, to je strašno. Mi nismo nikada pripravnika doveli. Pokušavali smo naći sposobne ljude. Dovesti ljude na takva mjesta, a Kanton Sarajevo je motor BiH, u svakom smislu - dovesti ljude kojima je ministar prvo zaposlenje je užasavajuće", kazao je dodavši da ministri nikada nisu radili u svojim resorima.

"Imamo ministre u Vladi KS koji su završili sumnjive privatne fakultete", izjavio je Čampara za N1.

On je rekao da nije sudjelovao u razgovorima o povećanju plaća političarima, te da se odrekao paušala u Skupštini Kantona Sarajevo - odnosno da prima plaću ministra unutarnjih poslova FBiH.


Nema komentara

Anketa

Ustavi