RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Čavara: Imamo izvanredno stanje u FBiH

Napisano 20.03.2018. 23:27

Predsjednik Federacije BiH, Marinko Čavara izjavio je da je u jutarnjim satima dobio informaciju da predstavnici SDA neće prisustvovati današnjem sastanku o funkcioniranju institucija FBiH.

"Imali smo razgovor prošlog tjedna, da održimo sastanak. Međutim, rano jutros sam saznao da su predstavnici SDA spriječeni da dođu. Koliko čujem, bili su u zgradi - nekim drugim povodom, što je za mene iznenađenje", izjavio je Čavara novinarima, prenosi N1.

"Iz medija smo saznali kako su izjavili da nema potrebe da prisustvuju sastanku. To nije dobro, jer imamo izvanredno stanje u FBiH", izjavio je Čavara.

O čemu su razgovarali danas?

"Ništa. Popili smo kavu sa kolegama iz SBB-a i govorili o ovome. Zaključili smo da se moramo pomjeriti s mrtve točke, nije logično da se zakazuju sjednice Vlade FBiH, a da se na njima nalaze 63 točke", kazao je predsjednik FBiH.

On je kazao i to kako neće odustati od ovakvih sastanaka, te da će se u narednim danima ponovo sastati, kako bi institucije FBiH izašle iz krize.

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara zakazao je za danas sastanak s predstavnicima federalne izvršne i zakonodavne vlasti, na kojem će biti nastavljeni razgovori o funkcioniranju vlasti u Federaciji BiH.


Nema komentara

Anketa

Ustavi