RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Čavara: Imamo plan za slučaj funkcioniranja i nefunkcioniranja države

Napisano 25.05.2018. 23:19

Marinko Čavara, predsjednik FBiH je u ime HDZ-a BiH predao kandidacijske liste ove političke stranke. Uvjeren je da će HDZ BiH ponovo biti u prilici da formira vlast. Plan A je da funkcionira država, plan B je u slučaju nefunkcioniranja države, rekao je Čavara.

"Moramo odgovoriti demokratskim sustavom, jedinstvenim stavom hrvatskog naroda, izgraditi institucije države i zaštititi poziciju hrvatskog naroda koja je u proteklim izbornim ciklusima bila izigrana. Ono što je bila pretpostavka prema Ustavu da na pozicijama budu predstavnici konstitutivnog naroda odnosno predstavnici Hrvata, bili su pripadnici naroda Hrvata, a izabrali ih neki drugi. To smo tražili da se promijeni kroz Izborni zakon. Tražit ćemo to i u budućnosti. To je onaj plan A koji želimo realizirati kroz ove izbore, a to je da država BiH funkcionira - da omogući da svaki narod i građanin ostvaruje svoja prava", rekao je Čavara, prenosi N1.

Na pitanje što je plan B, odgovorio je sljedeće:

"Plan B je ako ne funkcionira pravna država, ako se dođe do znatnog narušavanja prava naroda i građanina, onda moramo tražiti rješenje kao ozbiljni političari da ponovo vratimo u plan A", objasnio je Čavara.


Nema komentara

Anketa

Ustavi