RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Čitluk: Umjesto u kapeli, od sada će se sv. mise slaviti u crkvi na Služnju

Napisano 31.08.2015. 17:53

Zahvaljujući jedinstvu, zajedništvu, odlučnosti i odricanju svih mještana Služnja okupljenih oko čitlučkog župnika fra Mire Šege i ostalih svećenika, te nesebičnoj i velikodušnoj pomoći mještana tog sela koji žive i rade diljem svijeta, ostalih župljana Čitluka i dobrotvora, tom je mjestu, koje pripada župi Čitluk, za rekordne dvije godine izgrađena nova crkva sv. Jure.

Budući da su sv. mise na Služnju do sada slavljene u ovećoj grobljanskoj kapeli, te da je nova crkva već uglavnom završena, obavljeno je preseljenje pa će se od sada za mještane Služnja sv. mise održavati u novoizgrađenoj područnoj crkvi sv. Jure.

U povodu toga u novom crkvenom zdanju na Služnju služena je svečana sv. misa, koju je, u nazočnosti svih mještana i njihovih brojnih gostiju, slavio čitlučki župnik fra Miro Šego.

- Nakon što smo preselili u ovaj prostor, u ovaj Božji hram, koji smo izgradili u posljednje dvije godine, danas smo ovdje došli Bogu zahvaliti i za ovaj trenutak, i za ovaj prostor, i za naše zajedništvo koje je trajalo cijelo ovo vrijeme, te da zamolimo Gospodina da nas osnaži snagom mudrosti, razboritosti i snagom vjere da možemo čvršće i temeljitije slijediti Krista u našem pozivu i životu, rekao je fra Miro Šego. Nakon svete mise uslijedilo je kraće pučko veselje uz druženje, pjesmu, prigodan domjenak, ugodne razgovore i stvaranje planova za nove radove za duhovnu i materijalnu dobrobit sela. Ukupna vrijednost do sada obavljenih radova na gradnji crkve procjenjuje se na oko 500.000 konvertibilnih maraka. Temelji crkve blagoslovljeni su prije točno dvije godine.

VL


Nema komentara

Anketa

Ustavi