RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Čolak: Blokiranje institucija nikome neće donijeti korist

Napisano 25.03.2015. 11:55
Bariša Čolak

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Bariša Čolak razgovarao je jučer s veleposlanikom Turske u BiH Cihadom Erginayem i upoznao ga s prioritetima buduće vlasti na državnoj razini.

Naglašavajući da BiH u Turskoj ima iskrenog partnera, spremnog pomoći i na političkom i na ekonomskom planu, veleposlanik Erginay interesirao se i za aktualni politički trenutak vezan za funkcioniranje Doma naroda PSBiH, kao i za izbor novog Vijeća ministara BiH.

Ističući važnost kvalitetnog funkcioniranja oba doma PSBiH, predsjedavajući Čolak izrazio je uvjerenje da je otklonjen kratkotrajni zastoj u radu Doma naroda i upozorio da bilo kakvo blokiranje institucija ne bi donijelo nikakvu korist bilo kome u BiH.

Istovremeno, Čolak je izrazio nadu da će biti riješena sva sporna pitanja u vezi sa izborom izvršne vlasti u Federaciji BiH i na državnoj razini te da će novo Vijeće ministara BiH biti brzo imenovano.

Govoreći o prioritetima vlasti na državnoj razini, Čolak je naglasio kako je vrijeme da sve institucije počnu ispunjavati preuzete obveze i provoditi reforme na ekonomskom i socijalnom planu da bi ubrzale europski i euroatlantski put BiH.

Čolak je ocijenio da bi jedan od prioritetnih zadataka, posebno u ovoj godini, morao biti dogovor oko izmjena izbornog zakonodavstva, s čim je, naveo je, tijesno povezano i pitanje promjene Ustava BiH u skladu s presudom Europskog suda za ljudska prava u slučaju "Sejdić - Finci".

Prema riječima Čolaka rješavanje ovih pitanja donijelo bi BiH neophodnu političku stabilnost i stvorilo uvjete za nove strane investicije i otvaranje novih radnih mjesta, kao i za ukupan napredak države na ekonomsko - socijalnom planu i na putu ka Europskoj uniji i NATO-u, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću PSBiH.

Dnevnik.ba


Nema komentara

Anketa

Ustavi