RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Čović i Karamarko posjetili franjevce u Mostaru i Širokom Brijegu

Napisano 29.08.2014. 08:39
Karamarko i Čović u Širokom Brijegu sa franjevcima

Čelnici HDZ-a BiH Dragan Čović i HDZ-a Hrvatske Tomislav Karamarko s drugim visokim dužnosnicima dviju stranaka posjetili su danas Franjevački samostan u Mostaru gdje su se sastali s gvardijanom fra Ikom Skokom i vikarom fra Ivanom Ševom.

Izaslanstva dva HDZ-a obišla su samostan, crkvu i knjižnicu u mostarskom samostanu, uz ugodan razgovor s fra Skokom i fra Ševom.

Nakon Mostara, Čović i Karamarko uputili su se prema Širokom Brijegu, gdje su posjetili Franjevački samostan i susreli se tamošnjim gvardijanom fra Tomislavom Puljićem.

U samostanu na Širokom Brijegu, uz gvardijana Puljića i ostalu braću franjevce, izaslanstvo HDZ BiH i HDZ RH, dočekali su: Miro Kraljević, gradonačelnik Širokog Brijega, Zdenko Ćosić, Predsjednik Vlade ZHŽ-a i Predrag Kožul predsjednik ŽO HDZ BiH ZHŽ.

Uz ugodno druženje s gvardijanom Puljićem, izaslanstva HDZ BiH i HDZ RH obišla su sve znamenitosti ovog samostana, crkvu, muzej, knjižnicu.

Fra Vendelin Karačić i fra Miljenko Mića Stojić, govorili su o dolasku franjevaca na Široki Brijeg, njihovom djelovanju, kao velikim stradanjima fratara na ovom području u Drugom svjetskom ratu. Na ovom području, od 1942 – 1945 godine stradalo je ukupno 66 fratara.

Nakon obilaska samostana, gavrdijan Puljić, poklonio je Tomislavu Karamarku, predsjedniku HDZ-a RH sliku s motivom Širokog Brijega.

HMS


Nema komentara

Anketa

Ustavi