RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Čović: Oni koji priželjkuju kriminalizaciju Hrvata, bit će razočarani presudom časnim dužnosnicima Herceg Bosne

Napisano 19.11.2017. 23:16

Sudjelujući na obilježavanju obljetnice osnutka Hrvatske zajednice Herceg Bosne i Vukovarske tragedije u Mostaru, predsjedatelja Predsjedništva BiH Dragan Čović iznio je svoja očekivanja od presude dužnosnicima Hrvatske Republike Herceg Bosne.

“Imam svoja očekivanja, iako se donose u vremenu koje je političko, ta presuda ima takvo obilježje.  Časni ljudi u Haagu čekaju drugostupanjsku presudu. Nisu napravili ništa što bi se moglo okarakterizirati zločinom, ili udruženim zločinačkim poduhvatom kako bi to netko želio. Mnogi očekuju da se kriminalizira sve što ima veze s hrvatskim narodom – bit će razočarani, kazao je Čović.

On je kazao kako postoje tri istine o “domovinskom ratu”, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

“Osuda svakog zločina ima različita mjerila. Uvjeren sam da će kroz vrijeme koje dolazi svima biti jasno da nije bilo HZ HB – ne bi bilo ni BiH. Svatko ima pravo suditi i žaliti za onim što se dogodilo”, kazao je.

Diljem BiH i Hrvatske se danas pale svijeće i prisjećamo se teških vremena, vremena za povijest. HZ HB je vrijeme ponosa, ona ima prevelik značaj. Danas se vidi na osnovu različitih komentara koliko bi neki željeli da je drugačije”, izjavio je Čović novinarima.

“Da nije bilo toga – teško da bi bilo hrvatskog naroda, Hrvati sigurno ne bi bili politički narod niti bi mogli zagovarati jednakopravnost. S te strane, velika zahvala onima koji su imali snage i mudrosti na neki način donesu ključne odluke kako bi se zaštitio hrvatski narod”, ocijenio je Čović.


Nema komentara

Anketa

Ustavi