RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Čović: Reakcije Bošnjaka na prijedložene izmjene izbornog zakona su neprimjerene

Napisano 16.05.2017. 23:29

Nisu se smirile neugodne reakcije nakon aktiviranja mehanizma zaštite vitalnog nacionalnog interesa koje je pokrenuo klub Bošnjaka u Domu naroda BiH nakon što je klub Hrvata pokrenuo inicijativu za izmjenama izbornog zakona BiH. Gorak okus očigledno ima i član Predsjedništva BiH i Predsjednik HNS-a Dragan Čović.

Komentirajući odbijanje bošnjačkih stranaka da uopće ozbiljnije razmotre predloženi izborni zakon, Čović je za Večernji list odgovorio:

- Reakcije su, u najmanju ruku, neprimjerene. Moram biti iskren i reći kako nisam čuo ni jednu ozbiljniju primjedbu na sami sadržaj ponuđenih rješenja. Uglavnom su to načelne priče kako je riječ o preozbiljnom i krupnom političkom pitanju te da nije dobro, zamislite, što upravo Hrvati predlažu kako izabrati svoga legalnoga i legitimnog predstavnika.

To je nešto što HDZ BiH, a evo danas i sve hrvatske stranke okupljene oko HNS-a, pokušavaju više od desetljeća. Za takvo nešto, svjestan sam, moramo imati sugovornike kod druga dva naroda. Istina je da smo se već više puta zajednički usuglasili kako budućim rješenjima treba onemogućiti da jedan narod drugome bira predstavnike za institucije etničkog predstavljanja, kao što su domovi naroda ili Predsjedništvo BiH, izjavio je Čović. 

Dnevnik.ba


Nema komentara

Anketa

Ustavi