RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Čović: Tadićev govor pokazuje pravac kojim treba ići

Napisano 13.04.2010. 16:09

U sklopu bilateralnih susreta na Mostarskom sajmu, predsjednik Republike Srbije Boris Tadić susreo se danas u Mostaru s predsjednikom Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH Draganom Čovićem, predsjednicom Federacije BiH Borjanom Krišto te visokim predstavnikom u BiH Valentinom Inzkom.   
 
Tom prigodom u izjavi za novinare, predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović kazao je kako je presretan što se ovakvim skupovima BiH daje jedan poseban značaj te da je politička poruka sa sajma za njega veoma dobra.  
 
Čović nije želio komentirati govor na otvaranju sajma predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Harisa Silajdžića u kojem je on, uz ostalo, spomenuo odnose između BiH i Srbije te naveo kako Ilija Jurišić nevino osuđen i nevino optužen leži u zatvoru u Beogradu i slučaj uhićenja bivšeg člana Predsjedništva BiH Ejupa Ganića na osnovi zahtjeva državnih organa Srbije.
 
 "Nemam ja što komentirati njegov govor, predsjedavajući Silajdžić je imao svoj nastup i to je njegovo pravo", kazao je Čović.
 
 On je dodao kako je govor predsjednika Tadića bio jako nadahnjujući i da on pokazuje pravac kojim treba ići.
 
 Budućnost je naših zemalja u ekonomiji i svaka gospodarska aktivnost na ovom području dobra je za svakoga u okruženju, istaknuo je Čović.
 
Na pitanje koja je njegova uloga na sajmu i zašto je samo on od svih stranačkih predsjednika prisutan na sajmu, Čović je kazao kako je on bivši predsjednik BiH, što ne bi trebalo zanemariti.

Visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko kazao je da pozdravlja ovakve sajmove te da misli kako konačno treba da krene jedna pozitivna priča iz BiH jer se mnogu puta o njoj čulo samo čulo negativno.
 
Inzko je nepomenuo kako su i politička i nacionalna pitanje važna, ali da su ekonomska pitanja najvažnija te da ona najviše zanimaju građane.

(FENA)


Nema komentara

Anketa

Ustavi