RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Čović u Zagrebu s liderima vlasti i oporbe, u Mostaru HDZ BiH priprema Političku akademiju

Napisano 17.05.2010. 22:49

Izaslanstvo HDZ-a BiH na čelu s predsjednikom te stranke Draganom Čovićem boravit će 18. i 19. svibnja u Zagrebu gdje će se susresti s vodećim ljudima hrvatske politike.
 
Kako je priopćeno iz HDZ-a BiH, izaslanstvo će se prvo susresti s predstavnicima HSS-a na čelu s predsjednikom Josipom Friščićem, a nakon toga zakazan je susret s predsjednikom Republike Hrvatske Ivom Josipovićem u Uredu predsjednika  RH u 13 sati.
 
Drugog dana boravka u Zagrebu izaslanstvo HDZ-a BiH susrest će se s predsjednikom SDP-a Zoranom Milanovićem u Središnjici SDP-a u 10 sati.
 
Zatim će se u 15 sati u Središnjici HDZ-a susresti s predsjednicom HDZ-a i hrvatskom premijerkom Jadrankom Kosor, te čelništvom te stranke i članovima hrvatske Vlade.

Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH Dragan Čović razgovarao je danas u Mostaru s direktoricom Predstavništva Fondacije Konrad Adenauer u BiH Sabinom Wolkner, priopćeno je iz Ureda za informiranje HDZ-a BiH.

Na sastanku je bilo riječi o unaprjeđenju suradnje HDZ-a BiH i Fondacije Konrad Adenauer, projektima koji predstoje i aktualnim političkim prilikama u BiH, s posebnim osvrtom na aktivnosti HDZ-a BiH u predstojećem razdoblju.

Tom prigodom Wolkner je upoznala Čovića sa studijskim putovanjem u Berlin i Bruxelles od 6. do 11. lipnja ove godine, a koje Fondacija Konrad Adenauer organizira za najviše predstavnike stranaka desnog centra iz BiH.

Putovanje je planirano kako bi se partnerske stranke Fondacije Konrad Adenauer iz BiH upoznale s novoizabranim predstavnicima vlasti SR Njemačke i novim predstavnicima politike Europske unije.

U Berlinu su predviđeni razgovori s vodstvom CDU-a, zastupnicima u Bundestagu i Bundesratu, predstavnicima njemačke Vlade, kao i s najvažnijim dužnosnicima Fondacije Konrad Adenauer.

Predsjednik Čović je istaknuo kako će se HDZ BiH odazvati pozivu Fondacije Konrad Adenauer te je direktoricu Wolkner upoznao sa svečanosti otvaranja Političke akademije HDZ BiH, 25. lipnja ove godine u Mostaru.

Na otvaranje će biti pozvani predsjednici političkih stranaka u BiH, predstavnici pojedinih stranaka iz Republike Hrvatske, Republike Srbije, Republike Crne Gore koje participiraju unutar Europske pučke stranke (EPP), predstavnici EPP-a te veleposlanici akreditirani u BiH.

Direktorica Wolkner istaknula je kako će Fondacija Konrad Adenauer biti otvorena za ideje i suradnju s Političkom akademijom HDZ BiH, navodi se u priopćenju.

dnevnik.ba


Nema komentara

Anketa

Ustavi