RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Čović: Vlast ne funkcionira na državnoj, a ni na federalnoj razini

Napisano 20.10.2016. 14:22

Hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović izjavio je kako vlast ni na razini BiH, ni na razini Federacije BiH ne funkcionira, što se potvrdilo i na sjednici Parlamentarne skupštine BiH, prenosi HMS.ba

“Najbolji način da provjerite funkcionira li nešto je kako funkcionira u Parlamentu. Vidjeli ste jučer kako funkcionira i suvišan je bilo kakav komentar”, rekao je Čović danas u Mostaru.

On je naveo da se tijekom sjednice parlamenta vidjelo da se i unutar jedne stranke različito glasalo, a da su stranke iz Republike Srpske glasale identično.

“Mi ozbiljno trebamo sjesti i reći jedni drugima što hoćemo”, naveo je Čović, koji je i predsjednik HDZ-a BiH.

On kaže da se projekti koje je vlast prezentirala javnosti ne mogu sprovesti ako se ne osiguraju kvalitetni izvori sredstava, poput promjene trošarina, kreditnih sredstava ili nečeg trećeg.

Na pitanje hoće li biti rekonstrukcije vlasti na razini BiH i FBiH, Čović je rekao da, što se tiče HDZ-a BiH, izmjena neće biti, ali da nisu dovoljni samo oni.

“Ja ću sutra u Banja Luci razgovarati s predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom o sličnim temama”, najavio je Čović.

Čović je dodao da će sljedećeg tjedna, po povratku Bakira Izetbegovića iz Irana, biti održan sastanak svih stranaka i vlasti i oporbe.

“To će biti posljednji sastanak o Koridoru Vc ili energetskom koridoru, gdje mi sjedimo i nešto dogovaramo. Zna se čiji je to posao, to su predsjednici vlada, te ministarstva, neka izvole raditi svoj posao, jer politika je rekla što želi”, rekao je Čović.

On je naveo da je s predsjednicima SDA Bakirom Izetbegovićem i predsjednikom SBB-a Fahrudinom Radončićem dogovorio da sve materijale koji su blokirali rad federalnog Parlamenta još jednom provjere, da bi do kraja listopada mogli biti završeni.


Nema komentara

Anketa

Ustavi