RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Danas počela gradnja klinike za onkologiju u Mostaru

Napisano 13.09.2010. 18:52

Svečanost polaganja temeljnog kamena i otvaranja radova za izgradnju zgrade nove Klinike za onkologiju Kliničke bolnice (KB) Mostar upriličeno je danas na lokalitetu novog objekta na Bijelom Brijegu u Mostaru. Kredit u vrijednosti 6,6 milijuna američkih dolara financirat će se iz sredstava Saudijskog fonda za razvoj, a za što su jamstva dali Skupština i Vlada Hercegovačko - neretvanske županije (HNŽ), te Zavod zdravstvenog osiguranja HNŽ


U obraćanju nazočnima v.d. ravnatelj KB Mostar Ante Kvesić je kazao kako je ovo jedan veliki dan kako za KB Mostar tako i za cijelu regiju. "Skoro pet godina je trajala ova priča, mi smo je realizirali, novac je osiguran, tender za izvođače radova je završen i sutra počinjemo s gradnjom. Očekujemo da će izgradnja zgrade nove Klinike za onkologiju KB Mostar trajati maksimalno godinu dana", kazao je Kvesić, te se zahvalio svima koji sudjelovali na projektu izgradnje.
                                       
Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić je kazao kako je ovaj događaj neizmjerno važan za Grad Mostar jer će građani Mostara i građani Hercegovine imati potrebnu liječničku skrb koju očekuju, te se svima zahvalio koji su sudjelovali i doprinijeli da dođe do realiziranja projekta. Po riječima predstavnika Saudijskog fonda za razvoj Mohameda Al-Dalilan Saudijska Arabija oduvijek je davala potporu BiH i otvorena ja za razvoj i financiranje BiH.

"Ovo je izraz naše povezanosti srcima i naše suradnje koja postoji između naroda BiH i Saudijske Aarbije", kazao je Al-Dalilan. Premijer Hercegovačko - neretvanske županije Srećko Boras je kazao kako će se izgradnjom onkološkog odjela zaokružiti u potpunosti ponuda zdravstvenih usluga prema građanima. 
                                        
"Veliki broj ljudi do sada je morao ići u različite gradove i institucije da se liječi, obzirom da je, nažalost u porastu različit broj kancerogenih oboljenja, ali uskoro će im pristup liječenju biti olakšan", kazao je Boras, te se zahvalio svima koji su pomogli u realiziranju projekta.

Inače, desetljećima su građani Hercegovine i Herceg-Bosne na liječenje odlazili u veće centre i to Sarajevo, Split i Zagreb, a izgradnjom ove Klinike u Mostaru vrhunska medicina bit će dostupna doslovce na kućnom pragu, uz znatno manji stres i manje financijske izdatke za pacijente i članove njihovih obitelji.

hercegbosna.org/bljesak.info


Nema komentara

Anketa

Ustavi