RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

DANAS POČINJE 15. Hrvatski glazbeni festival „Etnofest Neum 2010“

Napisano 22.08.2010. 07:54

 

Festival će se održati u nedjelju 22. kolovoza u Neumu na pozornici koja se svake godine postavlja na plaži hotela “Zenit”.


Hrvatski glazbeni festival „Etnofest Neum 2010“ donijet će preko 20 novih skladbi, a festival će kao i svake godine okupiti brojne umjetnike različitih glazbenih profila, od tamburaša i klapa do klasičnih estradnih umjetnika. Uz sve to, Etnofest Neum mjesto je gdje se bogatstvo hrvatskog glazbenog stvaralaštva oplemenjuje suvremenim aranžmanima. Kada se tome pridoda da se festival tradicionalno održava na plaži uz samo more, onda je njegova atraktivnost time veća.

Naime, neumski je festival zamišljen kao mjesto otvoreno za sve ljubitelje glazbe na kojem prevladava ležerna atmosfera, jer festival nema natjecateljski karakter. Na taj način ovo je idealna prilika svim izvođačima da se iskažu ili obradama starih tradicionalnih pjesama ili autorskim djelima.

„Iznimno smo ponosni na uspješnu dugogodišnju i plodnu suradnju sa direkcijom Etnofest-a, te ćemo tako i ove godine podržavati predstojeći muzički događaj u Neumu. Festival je svojevrsna kulminacija turističke sezone u Neumu, te smo ponosni što smo dio projekta kojim se turistima nudi poseban i vrijedan doživljaj u našem jedinom gradu na obali i uvelike obogaćuje turistička ponuda ovoga kraja“– izjavio je Lazar Prkačin, šef poslovne jedinice Hypo Alpe-Adria-Bank d.d. u Neumu.

Koliko je hrvatska izvorna glazba postala nadahnuće svim glazbenicima svjedoči sudjelovanje poznatih estradnih imena, među kojima su: Ana i Mario Rucner, Alka Vuica, Mate Bulić,Troi Gušti, Meri Cetinić, Vlado Kalember, Vinko Coce i drugi.


Nema komentara

Anketa

Ustavi