RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Denis Latin, Aleksandar Stanković, Goran Milić, Nino Raspudić, Dijana Čuljak-Šelebaj i Tončica Čeljuska poručuju:

Napisano 18.01.2010. 23:46

Sindikat Hercegovačke televizije Mostar pozvao je sve građane Mostara i Hercegovine, sve ''slušatelje i gledatelje, predstavnike udruga stradalnika Domovinskoga rata, umirovljenike, studente, predstavnike NVO-a i sve istinske prijatelje hrvatskih javnih elektroničkih medija sa sjedištem u Mostaru'' da im se pridruže na mirnom prosvjedu u srijedu, 20. siječnja u 10.00 sati na raskrižju ulica kod zgrade Mostarka (Dubrovačka 4)

"BUDIMO ZAJEDNO u borbi za opstanak Hercegovačke televizije i Radio postaje Mostar", poručili su iz Sindikata HTV-a.

Poznata televizijska lica HRT-a Goran Milić, Dijana Čuljak-Šelebaj, Denis Latin, Tončica Čeljuska, Aleksandar Stanković, te znanstvenik Nino Raspudić uključila su se u svojevrsnu "borbu" za opstanak javnih elektroničkih medija u BiH: Hercegovačke televizije, Radiopostaje Mostar i Radija Herceg-Bosne.

Upravo će ta poznata TV lica putem medija upozoriti hrvatsku političku elitu u BiH o važnosti postojanja javnih elektroničkih medija, posebice u višenacionalnim državama kao što je BiH. Također pokušat će im ukazati na razliku između javnih i komercijalnih medija.

Svojim glasom razuma poznate TV zvijezde priključile su se mnogobrojnim udrugama, sindikatima, novinarima, građanima, znanstvenicima, djelatnicima medija iz BiH u pokušaju da javni elektronički mediji opstanu.

Osim toga u okviru programa HRT-a započelo se s otvaranjem te teme kako bi gledatelji u Hrvatskoj bili upoznati na koji način se hrvatski političari u BiH odnose prema medijima na hrvatskome jeziku u BiH.

U programu Radiopostaje Mostar i Hercegovačke televizije emitira se specijalni program za opstanak u kojem će izjave TV novinara iz Hrvatske i biti objavljene. Specijalna emisija će biti emitirana u utorak u 20.00 sati na HTV Mostar.

fena


Nema komentara

Anketa

Ustavi