RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Dijete uvijek treba biti u prvom planu, s najmlađima se mora raditi s ljubavlju...

Napisano 10.11.2010. 10:11

Kiseljak - Odgojitelji u katoličkim bh. vrtićima

Dijete uvijek treba biti u prvom planu, s najmlađima se mora raditi s ljubavlju...

Tema je bila «Projektno planiranje odgojnog rada i njegovo ostvarivanje kroz konkretne aktivnosti, dnevne, tjedne i mjesečne«
 

Vrtić "Sveti Franjo" koji djeluje u Kiseljaku bio je domaćin stručnom seminaru namijenjenom odgajateljima vrtića koji djeluju pod okriljem Katoličke crkve. U BiH takvih je ustanova 15, a namjera je zaposlenih i onih koji ih vode organizirano se predstaviti javnosti, ali i zajedno nastupati u razgovorima s predstavnicima vlasti i nevladinim sektorom.

Organizator seminara čija je tema bila «Projektno planiranje odgojnog rada i njegovo ostvarivanje kroz konkretne aktivnosti, dnevne, tjedne i mjesečne», bilo je Povjerenstvo za predškolski odgoj, utemeljeno pri uniji viših redovničkih poglavara i poglavarica BiH.
Spomenuto povjerenstvo u BiH utemeljeno je prošle godine, po uzoru na isto tijelo koje u susjednoj Hrvatskoj postoji već tri desetljeća.

Predavanje odgajateljicama iz svih krajeva BiH, a okupilo ih se 60, održala je Ljubica Andrić, magistrica predškolskog odgoja koja s djecom radi 30 godina. Ona je tom prilikom naglasila kako dijete uvijek treba biti u prvom planu, a za bavljenje poslom kojeg radi najvažnija je ljubav prema djeci i svome pozivu.

Seminar u Kiseljaku prvi je stručni seminar za odgajatelje katoličkih vrtića kojeg je organiziralo novoutemeljeno Povjerenstvo za predškolski odgoj pri uniji viših redovničkih poglavara i poglavarica BiH. Namjera im je slična stručna predavanja ubuduće organizirati najmanje tri puta godišnje.

| VL | HB.org |


Nema komentara

Anketa

Ustavi