RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Divjak: Novac od državnih stipendija zbog nepravilne dodjele vraćen u proračun

Napisano 02.11.2017. 23:34

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak potvrdila je u četvrtak popodne da je cjelokupni iznos isplaćenih stipendija studenata uplaćen u državni proračun, a kako su prije izvijestili mediji, riječ je o stipendijama za studente slabijega socijalno-ekonomskog statusa koje su dodijeljene djeci ministra jedne bh. županije.

Podsjetila je kako je takva reakcija slijedila nakon mnogobrojnih medijskih upita vezanih uz isplatu stipendija za studente, a pogotovo nakon reakcije Ministarstva znanosti i obrazovanja kako će se cjelovita dokumentacija proslijediti Ministarstvu unutarnjih poslova na nadležno postupanje.

Ministrica je prije, zamoljena da komentira slučaj dodjeljivanja stipendija namijenjenih studentima slabijega socijalno-ekonomskog statusa djeci ministra jednoga bosanskohercegovačkoga kantona, rekla da je u tijeku provjera te da će, utvrdi li se da su se davali pogrešni i netočni podatci, sve biti prijavljeno mjerodavnim institucijama.

Riječ je, kako je u srijedu, 1. studenoga prenijela televizija N1, o troje djece ministra unutarnjih poslova Hercegbosanske županije Darinka Mihaljevića.

Ministrica Divjak tada je podsjetila kako je riječ o natječaju od prošle godine, a ne o ovogodišnjem natječaju.

"Natječaj je tek sada otvoren i tu imamo bitno povećanje na deset tisuća stipendija koje su izuzetno važne za sve naše korisnike studente, znači za studente koji su lošijih socioekonomskih uvjeta", rekla je ministrica Divjak.


Nema komentara

Anketa

Ustavi