RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Dodik: Malo tko je s Izetbegovićem napravio dogovor, to je čovjek koji ne drži riječ

Napisano 02.02.2018. 23:19

Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a i RS gostovao je večeras na Face televiziji kod Senada Hadžifejzovića, urednika i voditelja emisije "Centralni dnevnik", prenosi Dnevni avaz.

Na pitanje Hadžifejzovića šta ima protiv Bakira Izetbegovića, predsjednika SDA i bošnjačkog člana Predsjedništva BiH, Dodik je odgovorio:

"Nemam ja ništa protiv čovjeka koji odlazi sa političke scene! Zašto bih imao?! On je gubitnik u tom pogledu i nemam ništa protiv njega. Došao je do toga da će biti izaslanik u Domu naroda i da će veoma brzo izgubiti političku stranku. Vi, sarajevska javnost, znate bolje nego ja, da on neće ostati vladar u SDA nakon ovih izbora, tako pretpostavljam".

- Što se tiče njegovih političkih stavova, on je političar koji je na političkoj sceni jedan od najvećih smutljivaca i koji je spreman danas razgovarati i dogovori, pa poslije toga sve slaže, i iznova traži neka rješenja", kazao je Dodik.

Prema njegovim riječima, Izetbegović je čovjek koji ne drži riječ i ne drži do koncepcije.

- Kao što on može za mene kazati da sam grub, da pokušavam doći do onoga što mislim da je rješenje, što naravno nije netočno, ali su u svakom slučaju politički koncepti SDA i SNSD-a potpuno različiti - dodao je Dodik.

Naveo je kako Bakira Izetbegovića, da nije predsjednik političke stranke, ne bi ni znao, kao što ni Izetbegović njega ne bi znao da nije predsjednik SNSD-a.

- S njim nikada nisam uspio ili malo tko je uspio da napravi dogovor. Najbolji primjer je Radončić, kojeg je pokušao da zatvori u zatvor - neopravdano. Sada se vidi da je to bio potpuno politički progon, a usput je pokušavao s njim da gradi vlast. To je jedno licemjerje - zaključio je Dodik.


Nema komentara

Anketa

Ustavi