RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Dodik nazvao Gregoriana "patološkim lažovom", a njegove izjave "nebulozama"

Napisano 18.02.2010. 12:44
Dodik i Gregorian

Predsjednik Vlade RS-a Milorad Dodik nazvao je jučer prvog zamjenika visokog predstavnika u BiH i supervizora za Brčko Distrikt Raffija Gregoriana „lažovom", a njegove izjave o snabdijevanju električnom energijom Brčko Distrikta "nebulozama".

„Gregorian laže", rekao je Dodik komentirajući supervizorovu izjavu u kojoj je rekao da je „Elektroprivreda RS""stanovnicima Brčkog uvijek naplaćivala više cijene za električnu energiju nego stanovnicima RS-a i da mu je to priznala i direktorica „Elektroprivrede RS-a".

„Laže čovjek. On je patološki lažov", kazao je još Dodik i „potpunom nebulozom" nazvao Gregorianov stav da je struja iz RS-a za Distrikt skuplja nego ona iz Federacije BiH, dodajući da je „onda logično pitanje zašto se nije uzela struja iz FBiH za Brčko".

On navodi da je RS bila „primorana i da je od nje traženo, još dok je gradonačelnik Brčkog bio Mirsad Đapo, da nastavi isporuku električne energije zato što je bila jeftinija od struje iz Federacije BiH".

Svake godine, dodao je, obnavljan je taj ugovor, a da RS nije vršila pritisak da do toga dođe.

„Zato Gregorian laže kada kaže da je Brčko vazal RS-a. Ne može nikako Đapo biti vazal RS-a. Kojoj je to budali palo na pamet da može tako nešto da uradi", naveo je Dodik.

Entitetski premijer je za Gregoriana još rekao da je „usmjeren ka tome da nanese zlo RS-u i ne bira sredstva u tom nastojanju, pa i na ovaj način".

Na kraju je rekao da je „Gregorian ovdje prošlost i polako odlazi", te da „nije dovoljno da budete član neke obavještajne organizacije pa da mislite da vas se svi ovdje boje".

„Ne bojim se ni Gregoriana ni njegovih laži. To smo pokazali u posljednje vrijeme", dodao je Milorad Dodik.

Fena


Nema komentara

Anketa

Ustavi