RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

EKSKLUZIVNO - Osniva se HDZ Herceg-Bosne!

Napisano 11.04.2010. 13:08

MOSTAR – Putem maila uredništvo našeg portala je ove subote dobilo krajnje pouzdan materijal o skorom osnivanju nove političke stranke u Bosni i Hercegovini s hrvatskim predznakom, a stranka bi trebala nositi naziv Hrvatska Demokratska Zajednica Herceg-Bosne ili skraćeno HDZ HB!

 

Na čelu stranke najvjerovatnije će biti jedan bivši novinar lista „Slobodna Dalmacija“, a pored njega još čitava plejada nekoć istaknutih dužnosnika HDZ-a, kao i nekih drugih stranaka, pa čak i nekolicina kolega novinara s imenom i prezimenom.

Podaci svih osoba iz rukovodstva ove stranke poznati su uredništvu portala, no kako gospoda još uvijek ne žele izlaziti u javnost s objavom svojih imena kroz par dana će JAVNO.ba objaviti dosta širu priču sa svim najvažnijim detaljima vezanim za ovaj politički projekt.

Kako navode čelni ljudi HDZ-a HB glavni razlog njihovog osnivanja nove stranke proistekao je iz nezadovoljstva koje se nakupljalo svih ovih posljednjih godina, odnosno „zahvaljujući“ politici, najprije HDZ-a BiH, a zatim i HDZ-a 1990., stranaka koje su iznevjerile povjerenje bh Hrvata i uništile im svaku pomisao o možebitnom oživljavanju Herceg Bosne, bilo kao Republike ili entiteta.

Otvoreno.ba/JAVNO.ba


Nema komentara

Anketa

Ustavi