RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Federacija sve bliža Odluci o privremenom financiranju

Napisano 11.01.2018. 23:41

Na sastanku predstavnika Vlade FBiH i Kolegija oba doma Parlamenta FBiH, koji je završen večeras oko 18.15 nakon tri sata razgovora, nije postignut dogovor o održavanju sjednica Parlamenta na kojim bi bio razmatran proračun za 2018.

Naredni sastanak o istoj temi trebao bi biti održan u ponedjeljak.

Predsjedavajuća Doma naroda Parlamenta FBiH Lidija Bradara izjavila je da su na sastanku određeni stavovi ipak približeni, iako za vraćanje izgubljenog povjerenja treba vremena.

Dodala je kako su svjesni svoje odgovornosti za usvajanje proračuna, ali su isto tako svjesni i važnosti očuvanja partnerskih odnosa u interesu i građana i naroda u FBiH.

- Nadam se kako ćemo u ponedjeljak razgovore privesti kraju i kako ćemo uskoro održati sjednice oba doma Parlamenta - rekla je Bradara.

Predsjedavajući Zastupničkog doma Parlamenta FBiH Edin Mušić naveo je da nastoje prevazići sadašnje stanje u tom domu i da se nada kako će Federaciju uskoro uvesti u "zakonit financijski ambijent".

Istakao je da je do kraja siječnja neophodno da FBiH ima usvojen proračun ili odluku o privremenom financiranju, a poželjno bi bilo to okončati i mnogo ranije.

Sastanku su u ime Vlade FBiH nazočili premijer Federacije BiH Fadil Novalić i njegovi zamjenici - ministar rada i socijalne politike Vesko Drljača i ministrica financija FBiH Jelka Milićević.


Nema komentara

Anketa

Ustavi