RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Grad Travnik konačno dobiva pravo kino

Napisano 02.02.2011. 09:59

Grad Travnik konačno dobiva pravo kino

Čestitka gradonačelnika Leipziga

Društvo Leipzig - Travnik doniralo 15.000 eura za nabavku opreme, a ostatak osigurala Općina

Zahvaljujući donaciji iz partnerskog grada Leipziga, te sudjelovanju općine Travnik, u petak 4. veljače u Centru za kulturu premijerom bh. filma „Belvedere", redatelja Ahmeda Imamovića, bit će ozvaničen i početak rada kina.

- U Travniku od završetka rata nikada nije proradilo kino. Naša velika želja je bila da pomognemo Travničanima da bi se nabavila kino oprema pa smo prije desetak godina donirali opremu za prikazivanje filmova na otvorenom, koja je korištena na Starom gradu. Međutim, ta oprema je zastarjela i mi smo na inicijativu Centra za kulturu pokrenuli akciju prikupljanja sredstava kako bi se kupila oprema za kino. Sve je uspješno završeno i krajem prošle godine Društvo Leipzig - Travnik uplatilo je 15.000 eura za nabavku opreme, a ostatak je osigurala Općina Travnik. Krajem ovog tjedna službeno ćemo promovirati početak rada kino-dvorane u Centru za kulturu - kazao nam je Azem Ejubović, direktor travničkog Ureda Društva Travnik -Leipzig.

Početak rada kinodvorane ozvaničit će načelnik općine Travnik Tahir Lendo i predsjednik Društva Travnik-Leipzig Michael Weichert, a Travničanima koji budu nazočili premijeri video-porukom obratiti će se i gradonačelnik Leipziga Burkhard Jung.

Dvije projekcije tjedno

- Travnik je prvi grad u BiH koji je uspješno realizirao projekt „Kino kroz gradove BiH". U prosincu prošle godine imali smo filmski festival gdje je tijekom četiri dana prikazano 14 filmova. Kontinuiran rad kina u Centru za kulturu bit će nastavljen sa dvije projekcije tijekom tjedna za građane i kroz dječji program koji će najvjerojatnije biti realiziran svake subote - najavljuje Emir Maličević, direktor Centra za kulturu u Travniku.

| Dnevni avaz | HB.org |


Nema komentara

Anketa

Ustavi