RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Gradonačelnik Bešlić nametnuo proračun Mostara!

Napisano 23.12.2009. 22:12

Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić u srijedu je nametnuo Proračun Grada Mostara za 2009. godinu, kao i odluku o njegovu izvršenju. Bešlić se jutros konsultirao s Uredom visokog predstavnika (OHR) i nakon toga donio odluku, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Grada Mostara. Informaciju je za portal bitno potvrdio Miroslav Landeka, glasnogovornik Gradske uprave Mostara.
''Gradonačelnik Bešlić je nakon konzultacija s predstavnicima OHR-a odlučio nametnuti gradski proračun za godinu na izmaku. Također, gradonačelnik je prema uputama OHR nametnuo i njegovo izvršenje'', rekao je Landeka i dodao kako je Bešlić u proračun uvrstio i veliki dio vijećničkih amandmana.
''Većina vijećničkih amandmana je uvršten u proračun, tako da su uvećana sredstva za Zračnu luku Mostar, Narodno pozorište i Hrvatsko narodno kazalište kao i dodatna sredstva za vatrogasce, Športski savez Grada Mostara, Zavod za prostorno planiranje kao i dodatnih 100.000 KM za projekte iz oblasti okoliša'', izjavio je Landeka.
Za predstavnike sindikata ova je vijest došla iznenadno jer je gradonačelnik samo dan ranije na sjednici Gradskoga vijeća Mostara rekao kako neće nametati proračun dok ne obavi ''dodatne konzultacije s predstavnicima OHR, što bi moglo potrajati nekoliko dana''.
''Zaista smo ugodno iznenađeni. Ukoliko je gradonačelnik Bešlić nametnuo proračun za tekuću godinu, mi ćemo odmah sljedećega dana zamrznuti štrajk'', rekao je za spomenuti portal predsjednik sindikata zaposlenika gradske administracije Emir Topuz.
Također, on je dodao i kako sindikati neće prekinuti štrajk dok god se ne usvoji proračun za sljedeću godinu.
''Mi ćemo odblokirati rad Gradske uprave i institucija Grada Mostara. Međutim, štrajk ćemo samo zamrznuti sve do usvajanja proračuna za 2010. godinu. To činimo iz jednostavnog razloga što se bojimo da bi u radu Gradskog vijeća moglo biti puno opstrukcija. Stoga štrajk ne prekidamo, nego samo zamrzavamo'', rekao je Topuz.

Podsjetimo, visoki međunarodni predstavnik Valentin Inzko, izmjenama i dopunama Statuta Mostara,  ovlastio je gradonačelnika da nametne proračun ukoliko to ne učini Gradsko vijeće. Gradsko vijeće to nije učinilo na sjednici u utorak. A Bešlić je nakon sjednice Gradskog vijeća Mostara, koje jučer nije prihvatilo prijedlog gradskog proračuna za 2009. godinu, istaknuo da nije bilo razloga da se proračun ne usvoji. Inače, na sjednici je usvojena odluka o privremenom financiranju grada za prva tri mjeseca 2010. godine da ponovno ne bi došlo do financijskog kolapsa u najvećem hercegovačkom gradu.

(dnevnik.ba)


Nema komentara

Anketa

Ustavi