RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Graničnoj policiji BiH nestali dijelovi opreme s naoružanja

Napisano 20.04.2018. 22:15

Prilikom popisa materijalno-tehničkih sredstava i opreme Granične policije BiH utvrđeno je da u jednoj organizacionoj jedinici nedostaju određeni dijelovi opreme s naoružanja, priopćeno je iz Granične policije, prenose Nezavisne novine.

Povodom pisanja pojedinih portala u BiH o nedostajućim snajperima i municiji u Graničnoj policiji BiH, iz ove agencije navode da je ovaj popis izvršen u 2017. godini, kao i pregled kompletnog naoružanja koji su obavili certificirani instruktori za vatreno oružje.

Obzirom na utvrđeni nedostatak, direktor Granične policije BiH Zoran Galić formirao je izvanrednu popisnu komisiju za materijalno-tehnička sredstva i opremu koja je po izvršenom popisu potvrdila da nedostaju određeni dijelovi opreme s naoružanja.

Nakon toga je odlukom direktora GPBiH formiran istražni tim za utvrđivanje činjeničnog stanja u vezi s nedostajućim materijalno–tehničkim sredstvima i dijelovima opreme s naoružanja.

Predmet istraživanja tima bio je i utrošak municije koja je iz skladišta izuzimana za provođenje vježbi bojevog gađanja, a ne nedostajuća municija u samom skladištu, kako je to objavljeno u medijima.

“Tim je sačinio informaciju o poduzetim aktivnostima i utvrđenom činjeničnom stanju koju je direktor Zoran Galić jučer, 19. travnja, dostavio Tužiteljstvu BiH”, priopćeno je Granične policije.

Ovo Tužiteljstvo će, u konkretnom slučaju, cijeniti je li potrebno pokrenuti istragu u vezi s eventualnim postojanjem kaznene odgovornosti za određena kaznena djela počinjena od strane  određenih osoba ili više njih  u Graničnoj policiji BiH.

Uz navedeno, pripadnici Ureda za profesionalne standarde i unutarnju kontrolu GPBiH poduzimaju propisane mjere i radnje u cilju utvrđivanja eventualne disciplinske odgovornosti pripadnika GPBiH u vezi s ovim slučajem.


Nema komentara

Anketa

Ustavi